TRONDHEIM (adressa.no): Ousseynou Thioune er 20-åringen som er i Trondheim på prøvespill. Midtbanespilleren er lillebroren til Vikings Makhtar Thioune, og kommer fra fotballakademiet Diambars i Senegal.

Foreløpig har Thioune måttet vise seg fram kun på trening, men når RBK møter Strindheim til treningskamp i ettermiddag får han sjansen til å imponere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

— Han er nok aller best som sentral midtbanespiller, men kan også være indreløper. Han vil få forsøkt seg i flere posisjoner mot Strindheim, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

— Meget bra spiller

I landslagspausen har RBK-leiren trent godt, og hatt særlig fokus på angrepsspill. Eller som Brutter’n sier det: - Vi har scoret veldig mye mål.

Der har også Thioune vist seg bra fram, om man skal tro rapportene:

— Ja, han har vist seg som en meget bra spiller. Nå skal han trene med oss ut neste uke, så får vi ta det derfra, sier RBK-treneren.

- Med andre ord for tidlig å si noe om dere henter ham permanent?

— Ja. Vi har hentet ham hit først og fremst fordi vi ville se ham i aksjon på dette nivået, og også fordi vi har en god dialog med fotballakademiet Diambars. Så får vi se litt hva vi gjør. Det er ikke noe som ligger i lufta akkurat nå, svarer treneren.

Reginiussen hviler

Med en god del av landslagsspillerne fortsatt borte, kommer Brutter’n til å slippe til alle som er igjen hjemme og som er skadefrie i ettermiddag. Tore Reginiussen står over, men han skal sone mot Vålerenga søndag uansett, og får dermed en ekstra uke til å bli skadefri til de tre siste kampene. Alexander Søderlund var med i 2. divisjon i helgen, og kommer antakelig til å spille én omgang.

Kampen mot Strindheim går over 2 x 30 minutter.

— Det gjør ingenting at landslagsspillerne ikke er med. De har fått kamptrening der de er. Det er de som er igjen i Trondheim som trenger å ta på seg en trøye og kjenne litt på kamptrøkket. Det er 16 dager mellom Lillestrøm-kampen og Vålerenga-kampen, og det blir for lenge uten kamptrening, sier RBK-trener Ingebrigtsen.