På selveste 17. mai, da Tromsø-laget gikk i borgertoget som serieleder, gjorde Høgmo det klart at han ikke er fremmed for den ledige jobben etter Ståle Solbakken.

— Jeg har ambisjoner som trener. Det vil være en ære å gjøre det (trene Norge, red.anm.) , slo Høgmo fast overfor iTromsø.

Ståle Solbakken blir trener i FC Köln og dropper dermed jobben som norsk landslagstrener. Det store spørsmålet er hvem som skal ta over våre beste menn når kontrakten til Egil «Drillo» Olsens kontrakt går ut.

Flere av trenerne i eliteserien mener Drillo bør fortsette.

— Drillo er det aller beste alternativet, resultatene han har fått er eksepsjonelle, sier Lillestrøm-trener Henning Berg til NRK.

— Har Drillo lyst, ser jeg ingen som kan utfordre han, mener Start-trener Knut Tørum, til NRK.

Likevel er det ikke til å unngå at man spekulerer på andre navn også. Kjetil Rekdal er nevnt i diskusjonen. Det samme er TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

- Det er ikke mange som har den utdannelsen og erfaringen som Per har , sier Ruben Yttergård Jenssen, som synes det er bra at Høgmo blir lansert som ny landslagstrener.

— Det er veldig artig og stort for både han og klubben, så får vi se hva som skjer.

- Men det vil i så fall bli et tap for TIL?

— Ja, selvfølgelig. Men det finnes mange gode kandidater til en slik jobb i TIL-systemet allerede, sier Yttergård Jenssen.

Tore Reginiussen er enig i at Høgmo er en god kandidat.

— Det er jo naturlig at han blir nevnt, men den erfaringen han har. Han har bevist at han er en dyktig trener, sier Reginiussen.

- Finnes det bedre kandidater?

— Nei. Men så vet jeg heller ikke hvilke kandidater de leter blant. Det blir vanskelig å si noe når man ikke vet hva de er ute etter, svarer TIL-stopperen.

Per-Mathias Høgmo innrømmer også at han kan tenke seg en jobb i utlandet.

— Det vil også være veldig spennende å trene en klubb i utlandet, sier han.