Han har tidligere vært kritisk til at forbundet gikk ut med at Bryne i første omgang ikke fikk lisens.

Skyldte småklubber penger

— Nå ble det som det ble, og vi er glade for at ting gikk såpass raskt med neste behandling. Nå kan vi ta juleferie, vel vitende om at Bryne får spille i eliteserien. Denne uken har vært travel, men heldigvis endte det godt, sier Kjell Madland til aftenbladet.no.

Da profflisensnemnda var i møte med Bryne tirsdag, hang den ifølge Jærbladet seg blant annet opp i at Bryne skyldte Undheim 30.000 kroner for Sveinung Risas overgang, mens Frøyland hadde en sum penger utestående etter at Christer Voll var innpå i en kamp.

Bryne betalte pengene for Risa torsdag, og har også ordnet opp med Frøyland.

Madland bekrefter at dette ble nevnt på møtet og er ordnet opp i, men at disse pengesummene ikke hadde vært nok til å frata Bryne lisensen.

— Blant de tingene forbundet henger seg opp i, er om klubbene skylder penger til andre ledd i organisasjonen, påpeker Madland.

Ikke straff

Forbundsstyret vedtok enstemmig å gi Bryne lisens, etter at klubben innen fristen torsdag klokken 12.00 hadde sendt over papirene NFF hadde bedt om.

— Vi synes det er veldig greit at vedtaket er enstemmig, og at det heller ikke blir noen straffereaksjon, sier Madland.

Fra neste år skal også klubbenes aksjeselskaper komme i betrakntning når profflisensen skal avgjøres. Da er det grunn til å tro at flere klubber enn Bryne må gå flere runder med forbundet før lisensen er i boks.

— Flere ASA-selskaper kan få problemer med egenkapitalen, tror Madland.

Også 1. divisjonsklubben Oslo Øst måtte vente på lisens, men fikk endelig klarsignal fredag.