Det amerikanske selskapet New England Sports Ventures har tatt over Liverpool for 300 millioner pund. Det melder Liverpool på sin hjemmeside. Dermed er en lang og kronglete salgsprosess tilsynelatende over.

All gjeld som var plassert i klubben av de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett blir slettet, meldes det.

— På vegne av hele NESV-gruppen vil jeg uttrykke vår enorme stolthet og ydmykhet over å bli bekreftet som nye eiere av Liverpool FC. Vårt primære fokus er at klubben skal tilbake til sin storhet, både på og utenfor banen, sier NESV-eier John W. Henry.

— Jeg er henrykt over at vi har klart å fullføre salgsprosessen. Styret valgte å akseptere budet fra NESV, siden det var det budet som best møtte de kriteriene vi hadde til en ny eier. Dette er en god avtale for Liverpool FC, sier formann Martin Broughton.

- Det har vært en god dag for klubben og alle i klubben vil ønske de nye eierne velkommen. Det er en lettelse, det har vært noen tøffe uker i det siste, sa manager Roy Hodgson til Sky Sports tidligere i dag.

Saksøker klubben

Med godkjenningen av salget er Hicks og Gillett ferdige i Liverpool etter tre og et halvt år, men de to amerikanerne krever nå en erstatning på vel ni milliarder kroner for det de fortsatt oppfatter som et ulovlig salg av klubben.

- Ikke bare nedvurderer dette utfallet verdien på klubben, men det betyr også en langvarig usikkerhet for fansen, spillerne og alle som elsker denne sporten, fordi absolutt alle rettslige skritt vil bli tatt, sier advokat Steve Stodghill som representerer Gillett og Hicks.