Tore Arholm Tobiassen, Viking-supporter.

Jeg husker godt 16. mai på gamle ærverdige Stavanger stadion fra når jeg var liten gutt. Mye av det som var kjekt med fotball var alt det som skjedde rundt kampen. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

De fulle Vikinghordene, slitne menn som betalte seg inn bare for å samle flasker, bortefansen med politieskorte og ikke minst den galne russen som var overalt.

Krabbet rundt

Russen skreik, sang, kasta ting, blåste konstant i fløyter (til dommerens store irritasjon) og de krabba rundt banen i pausen. Noen forsøkte med beskyttelse på hender og knær, men de endte alle opp blodige før runden var ferdig.

Jeg er på stadion hver eneste 16. mai, og de siste årene har russen skuffet meg. De er blitt for snille! Det har vært en gjeng med bakfulle hengehoder som står og klager over at det er kø i pølsebua. Pappagutter og bortskjemte divaer.

Men i år har jeg fått troen tilbake på russen! Til tross for fæle avisoverskrifter og triste (men selvfølgelig viktige) debatter om kvinnesyn synes jeg russen i år har vært veldig positive. Mye liv, mange smil og morsomme knuter.

Gjør meg stolt

16. mai på stadion er ikke det samme uten tusenvis av russ i kanonform! Russen vår, 17. mai og måten vi feirer fotballens nasjonaldag dagen før dagen er helt spesielt for Norge, og gjør meg stolt.

Jeg håper stadion bugner over av festglade russ 16. mai, slik jeg husker det fra jeg var en liten gutt som sprang rundt på stadion og samlet russekort i pausen.