Sir Alex Ferguson råder Roman Abramovitsj til å beholde Chelsea-trener José Mourinho. Sir Alex Ferguson råder Roman Abramovitsj til å beholde Chelsea-trener José Mourinho. Foto: Reuters

Fergusons beskjed til Chelsea-eier: - Vil være tåpelig å sparke Mourinho

Sir Alex Ferguson råder Roman Abramovitsj til å beholde portugiseren.

Ting har virkelig gått på tverke for Chelsea og José Mourinho denne sesongen.

Fire seiere på 15 kamper har ført laget til en 14. plass på tabellen, kun to poeng over nedrykkstreken.

Enn så lenge har London-klubbens søkkrike eier sittet stille i båten og ikke foretatt seg noe hva gjelder trenersituasjonen.

— Bør ha lært av de tidligere sparkingene

Nå får han klar beskjed fra et annet stort trenernavn om å beholde portugiseren i sjefsstolen.

— Det ville vært tåpelig og dårlig ledelse å sparke Mourinho. Abramovitsj har sparket så mange trenere de siste ti årene at han bør ha lært av det. Han bør stole på at Mourinho kan snu dette, sier Sir Alex Ferguson ifølge britiske Daily Mirror.

Den samme avisen hevder å vite at Mourinhos dager i klubben kan være talte, også med seier over Porto i Champions League onsdag.

— Det ville ikke vært noe poeng i å sparke en av de beste trenerne gjennom tidene. Han har vunnet Champions League to ganger, han har vunnet ligaen i alle land han har vært i. Du kan ikke sparke ham, det er ikke godt lederskap.

To grunner til Chelseas formsvikt

Ferguson hadde enorm suksess med Manchester United til han la opp etter sesongen 2012/2013. Han mener to faktorer har spilt inn i Chelseas svake start: Tapet av Thibaut Courtois til skade, og at John Terry har hatt en markant formdupp.

— Det er ikke like mange lag som kan være like stabile som vi var. For eksempel vant City ligaen, så tapte de den igjen neste år. Det samme skjer med Chelsea nå. Det er veldig vanskelig å holde på suksess over mange år, sier Ferguson.

Chelsea møter Porto i Champions League onsdag, før de mandag om en uke har en knalltøff bortekamp mot denne sesongens sensasjon så langt, Leicester.