Høyesterett har bestemt at en anke fra Just Padel Group (JPG) ikke skal behandles.

JPG nektet at Jacobsen skulle få tilgang til sms-er, lydfiler og andre meldinger til/fra Jesper Mathisens mobiltelefon.

Tidligere har både Agder Tingrett og Agder lagmannsrett gitt Jacobsen medhold i at dette skulle ha vært fremlagt. JPG anket saken til Høyesterett.

Det var NRK som først omtalte avgjørelsen i Høyesterett.

For Just Padel Group blir dette dyrt. De må nemlig betale motpartens saksutgifter, som er på rundt 270.000 kroner, i tillegg kommer deres egne advokatutgifter.

Jacobsens søksmål mot Just Padel Group ble behandlet i Kristiansand i mars, uten at disse meldingene ble lagt fram.

– Anders Jacobsen synes det er beklagelig at rettssaken i tingretten ble gjennomført uten at disse bevisene ble fremlagt, sier Jacobsens advokat Jan Magne Isaksen til VG.

– Jacobsens synes det er rart at Just Padel Group har brukt så mye penger på å unngå og måtte legge fram disse bevisene, fortsetter advokaten.

– Hva tror du er grunnen til at Just Padel Group valgte å anke helt til Høyesterett?

– Det blir spekulasjoner. Vi bare konstaterer at det medførte at disse bevisene derfor ikke ble lagt fram under tingrettens behandling.

Anders Jacobsen (nummer to fra venstre) og Jesper Mathisen (helt til høyre) fra behandlingen i Agder tingrett. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Just Padel Groups advokat Yngve Andersen i Wigemyr & co svarer dette på VGs spørsmål om kommentar til Høyesteretts avgjørelse:

– Vi har p.t. ingen andre kommentarer enn at vi tar den prosessledende hevingskjennelsen fra Høyesterett til etterretning, og at vi fortsatt venter på tingrettens dom.

Agder Tingrett har altså fortsatt ikke kommet med sin dom i saken der Anders Jacobsen har saksøkt padelselskapet for 3,1 millioner kroner.

Saken om sms-ene og andre meldinger gjaldt kontakten mellom Jesper Mathisen og en svenske ved navn Sebastian Gordon Müller, som var med på å tilrettelegge det omstridte salget av padelselskapet JPG (Just Padel Group) til WAP (We Are Padel).

Under rettssaken sa advokat Yngve Andersen til VG om de omstridte bevisene:

– Vi mener dette er ting som vi ikke kan pålegges å innhente. Vi har ikke de dokumentene. Da hadde vi lagt dem frem. Når vi ikke har dem, kan vi heller ikke pålegges å innhente dem, mener vi. Dette er blant annet lydfiler mellom Jesper Mathisen og Sebastian Gordon Müller.

Det var steile fronter da partene møttes til tre dagers behandling i tingretten.

– Jeg stolte på disse gutta, sa Anders Jacobsen om Jesper Mathisen og Ole Martin Årst. Mathisen slo tilbake og kalte Jacobsen for «løgner». Årst sa i sin forklaring om Jacobsen at «han har fått best betalt og gjort minst».

VG skrev først i en tittel at det var et «Dyrt tap for fotballprofiler». Dette er ikke riktig. Jesper Mathisen og Ole Martin Årst er ikke lenger medeiere i Just Padel Group. Det er Just Padel Group som må betale motpartens saksomkostninger. Artikkelen ble rettet 11. april kl. 19.29.