Liverpools toppscorer avsluttet et glimrende angrep i Brightons 16-meter og fullførte snuoperasjonen for vertene midtveis i andre omgang.

Pasningen fra lagkamerat Alexis Mac Allister hylles av Sky Sports-ekspert Roy Keane.

– Mac Allister er en så smart spiller. Jeg er meget imponert over ham. Nydelig førstetouch fra Salah. Det er sexy fotball, det, kommenterte Keane.

Selv sier Mac Allister følgende om assisten til Sky Sports:

– Han (Salah) har spurt meg om pasninger og assister gjennom uken. Han bommet på en del sjanser i første omgang, men i andre omgang viste han kvalitet.

Se den avgjørende scoringen øverst i saken!

Men Jürgen Klopps mannskap fikk slett ingen drømmestart på hjemmebane.

Brighton og tidligere Manchester United-spiss Danny Welbeck sjokkerte Anfield med en suser før det var spilt 90 sekunder i første omgang.

Deretter tok Liverpool sakte, men sikkert tak i matchen og produserte en rekke sjanser før pause. Salah var nære 1–1 ved flere anledninger, men det var vingkollega Luis Diaz som skulle sørge for utligningen.

Etter en corner sendte Salah ballen tilbake igjen i feltet fra returrommet, og etter en svak involvering fra Brighton-forsvarer Joel Veltman fikk Diaz sjansen fra kort hold.

UTLIGNET: Liverpools Luis Diaz. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

Colombianeren strakk frem høyrefoten og satte inn 1–1 på volley.

– En fantastisk avslutning i full strekk, kommenterte Liverpool-legende Jamie Carragher på Sky Sports.

Jamie Carragher

Tidligere Liverpool-midtstopper

På Salahs avgjørende scoring i andre omgang var det Alexis Mac Allister som fant rommet og tredde egypteren alene gjennom.

Salahs 16. scoring for sesongen gjør at Liverpool topper tabellen før gigantoppgjøret mellom Arsenal og Manchester City 17.30.