– Da jeg så på trekningen gledet jeg meg umiddelbart til denne kampen. Casper er favoritt, men spanjolen har så høyt toppnivå. Når han får det til å sitte, så er det utrolig bra. Jeg liker ikke tanken på å møte en 21-åring i toppform, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø til VG.

Casper Ruud (ranket som nummer 16 i verden) har møtt spanjolen (nummer 46) en gang tidligere og slo ham i Next Gen Finals i 2019.

– Han er en bra spiller som har spilt mye på grus. Det blir en tøff kamp, men jeg tror det blir en kamp der man kan få spille litt om poengene. Jeg føler at jeg vil trives med det fordi jeg kanskje vil få en del baller å spille om. Det er det jeg prøver å oppnå på grusen, at jeg kan få spille om som mange poeng som mulig, sier nordmannen til NTB.

– Han er en skikkelig fighter og blir en tøff nøtt å knekke, mener pappa Ruud på Eurosport Norge.

Spanjolen har også gjort seg bemerket for oppførselen sin. I fjor møtte han Ruuds finalemotstander i Chile, Thiago Seyboth Wild, hvor det ble både underarmsserver og krangling.

– Han er litt utypisk spansk spiller og man merker kanskje at han har litt russisk blod i seg. Jeg har fleipet litt med at han minner om Ivan Drago fra Rocky 4. Han er ekstremt innbitt, han har til og med samme «looken». Men akkurat som Dolph Lundgren har også Davidovich Fokina en mer sjarmerende side og han er en kul type, sier Sundbø.

– Han blir fort sur og litt innbitt. Når det ikke vil seg helt så kan gå ganske frustrert og sint, men på en morsom måte som tennisen trenger.

SVENSK ACTIONHELT: Dolph Lundgren spilte den Rockys ikoniske boksemotstander, sovjetiske Ivan Drago. Her her skuespilleren under den svenske Melodifestivalen i 2010. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX SWEDEN

Tennisekspert Øivind Sørvald nevner både Ruud og motstanderen hans blant de tretten spillerne han mener kan ta over etter dagens største stjerner, Rafael Nadal, Roger Federer og Novak Djovovic.

– Det er en spiller som jeg hadde vært mer redd for for ett år siden. Hvis Ruud spiller på 90 prosent av toppnivå så taper han ikke, mener Sundbø om fredagens match.

Franske Benoît Paire og polske Kamil Majchrzak ble etter hvert rene transportetapper for nordmannen.

– Dette er første gang jeg har sett en nordmann «gjøre jobben» i en Grand Slam-turnering. Det er liksom aldri skummelt. Han fullfører det han skal og gjør seg klar til neste runde. Det er sånn Djokovic, Federer og Nadal har holdt på, sier Sundbø.

– Det er helt rått – og det har skjedd så gradvis. År for år så tar han steg. Han har en evne til å utvikle seg selv som er helt fantastisk. Hadde du spurt internasjonale eksperter for tre år siden, så tror jeg ikke de hadde anerkjent det potensialet han faktisk har vist at han har.

Tenniskommentatoren tror at utholdenheten kan bli en faktor.

– Spanjolen holder ikke så bra i fem sett. Han ble ganske sliten etter to tredjedeler av kampen sist, det er på ren vilje at han klarer å mobilisere på det siste settet.

PS! French Open sendes på Eurosport Norge og Discovery+. Sammen med Miomir Kecmanovic møter Casper Ruud den amerikanske duoen Austin Krajicek og Tennys Sandgren i 1. runde av double-konkurransen torsdag.