Viking HK om kritikken: – Vi bruker ikke pengene på tull

Høyre-politiker Stine Marie Emilsen kritiserte milliongaven til Viking HK. Nå svarer Viking.

Publisert: Publisert:

Vikings Lars-Henrik Hygen er en av flere unge spillere i klubben. Foto: Jon Ingemundsen

  • Ingvild Lygren

– Jeg synes det er dumt dersom Høyre-politikeren skaper et bilde av at vi i Viking svir av millionen vi fikk av kommunen på å spille én sesong i eliteserien når det er det stikk motsatte vi gjør, sier styremedlem Svein Axel Johannessen til Aftenbladet.

Under møte i Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog onsdag kveld kritiserte Stine Marie Emilsen (H) politikerne i Stavanger kommune for å ha gitt Viking Håndball én million kroner uten en plan for hva pengene skulle brukes til.

Hun sa hun har tillit til at klubben og klubbens ledelse forvalter pengene på en god måte, men mener at politikerne burde tenke seg bedre om når det gjelder hvilke signaler som sendes ut og definere i større grad hva de ønsker å oppnå med å gi en slik gave til en klubb.

Hun kom også med flere forslag til hva klubben kunne bruke pengene på. Det kunne være seg å bygge et robust fundament i klubben, som hun mener vil bidra til at Viking har større sjanse for å etablere seg i eliteserien. Det kan dreie seg om å bruke mer ressurser på å utvikle egne, unge spillere og å bidra ut i andre klubber med å bygge kompetanse.

Dette reagerer Johannessen på.

Satser allerede på unge spillere

Han synes det er spesielt at hun ber dem satse på unge spillere når elitelaget til Viking består av nesten utelukkende unge spillere. Klubben har bare hentet én forsterkning før sesongen på øverste nivå, den danske forsvarskjempen Ramsus Bertelsen (33). Han er hentet for å bidra med rutine og erfaring i den unge troppen.

– Han skal være en rollemodell for de andre spillerne på laget. Han har erfaring og kunnskap etter 15 år på toppnivå i Danmark, og kan hjelpe de andre spillerne til å videreutvikle seg. Det var viktig med en slik spiller på laget, sier Johannessen.

Les også

Viking HK henter rutinert forsvarssjef fra Danmark

Bertelsen skal også være assistenttrener i trenerteamet til Scott Harrington. Han er delvis finansiert ved hjelp av eksterne sponsorer.

– Viking er ikke et springbrett videre i karrieren hans, han er her for å gjøre de andre på laget gode. Det er vi trygge på og det er også derfor vi valgte ham til å styrke laget. Det er det beste for ungguttene, sier han.

– Vi har lært

De tre siste årene har Viking HK brukt på å betale ned gammel gjeld, og på å bygge opp igjen klubben steg for steg. Før milliongaven fra kommunen kom på bordet var klubbens budsjett skrapt helt inn til beinet, mye på grunn av avlyst ONS-dugnad og håndballskoler på grunn av koronapandemien, og de var usikre på om de i det hele tatt kunne stille lag i eliteserien.

Les også

Kommunen gir milliongave til Viking Håndball: – Jeg ble helt satt ut

Les også

Reagerer på milliongaven til Viking HK: – Det er flere klubber som trenger ekstra støtte nå

Milliongaven ga dem visshet i en svært vanskelig økonomisk periode at de overlevde og kunne stille lag i eliteserien.

– Vi har lært av gamle tider. Vi bruker ikke pengene på tull. Det er ingen staffasje eller noen som skor seg på dette. Viking består av hardtarbeidende spillere, trenere og frivillige som brenner for å få håndballen i Stavanger tilbake i Norgestoppen, sier han.

Les også

Emilsen kritisk til milliongaven til Viking HK

Viking bruker ikke pengene utelukkende på denne sesongen, men på å bygge klubben steg for steg. De har også vært i kontakt med flere lokale klubber de siste ukene for å høre hva de kan bidra med for å få opp håndballinteressen blant gutter.

Johannessen er skuffet over at Emilsen kritiserer klubben uten å sette seg grundigere inn i jobben de gjør.

– Alle tingene hun foreslår at vi bør gjøre er allerede en del av selve verdigrunnlaget som vi bygger klubben vår opp etter. Jeg synes det er dumt at hun ikke setter seg mer inn i hva vi gjør før hun kritiserer oss, sier han.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Viking HK