• Se Haaland-tumultene i videovinduet i toppen av denne saken!

Seieren er Arsenals første mot Manchester City i en ligakamp siden desember 2015, og tapet fikk Erling Braut Haaland å koke.

Nordmannen måtte bli holdt igjen av sikkerhetsvakter og annet personell på vei inn til spillertunnelen. Han blandet seg inn i en disputt lagkamerat Kyle Walker hadde med Arsenal-benken, og kom med verbale kraftsalver mot motstanderne.

«HAALAND FURY!», skriver Sky Sports og hevder at det ble utvekslet en del ord mellom Manchester City-spillerne og Arsenal-benken da kampen var over.

Haaland, som ikke så spesielt blid ut, var en av spillerne som var involvert i selve situasjonen. Det var også Arsenals trener Nicolas Jover, ifølge Sky Sports.

Jærbuen signaliserer til Arsenal-benken at de skal roe ned, mens han blir geleidet inn i garderoben.

På pressekonferansen etter kampen ble Pep Guardiola spurt om situasjonen. Han ristet på hodet og svarte:

- Jeg vet hva som skjedde, men jeg vil ikke si det, sa han.

«Nei, jeg må gå», svarte Kyle Walker mens han gikk i rask gange gjennom pressesonen, da VG spurte om han kunne forklare hva som skjedde rett ved spillertunnelen.

VILL I BLIKKET: Kyle Walker langet ut mot Arsenal-benken. Foto: DAVID KLEIN / Reuters / NTB

Hele 86 minutter skulle det ta før Arsenals innbytter Gabriel Martinelli klarte å sette ballen i nettet mot et aggressivt og intensivt Manchester City-lag.

– Det er ikke meg det handler om. Alle var involvert i denne seieren, selv om det var jeg som scoret målet, sier Martinelli til Sky Sports.

Det skjedde etter at Arsenals andre innbytter, Kai Havertz, mottok ballen ved straffemerket, og la den til rette for brasilianeren som kunne curle ballen mot mål med høyrefoten.

Ballen endret retning på grunn av at Aké ble truffet, og dermed var Ederson sjanseløs i å redde skuddet.

Martinellis mål endte Arsenals grusomme rekke av tap mot Manchester City.

Arsenal har nemlig ikke vunnet mot City siden desember 2015 i Premier League, og det skjedde i en kamp hvor Pep Guardiolas menn bare hadde fire avslutninger.

– Det gir oss mer selvtillit. Vi vet hvilket potensial vi har og hvor tøft det er å spille mot dem (Manchester City). I dag slo vi dem og det gir oss mer selvtillit til å kjøre på, sier Martinelli videre.

Trener Mikel Arteta er stolt over laget.

– Dette føles som en stor seier. Det er så mange år siden sist vi gjorde det, og vi spiller mot det beste laget i verden, sier Arteta til Viaplay.

Kampen bydde på flere kontroversielle diskusjoner fra start, der Mateo Kovacic var i hovedfokus.

Kroaten klippet ned både Martin Ødegaard og Declan Rice i første omgang, og flere mente at han burde blitt utvist.