Skytterkongen skjøt 100 poeng i finalen og vant dermed kongepokalen med sine 349 poeng.

Sørli ble skytterkonge første gang i 2016, den gang for Høland/Bjørkelangen, nå for Sunndal skytterlag der også samboer Marte Bjerkaas Nisja skyter. Hun var først ute til å gratulere med tittelen.

– Endelig fikk jeg det til igjen. Det var utrolig deilig, sier han til NRK.

Han var svært følelsesladet etter tirsdagens skyting og takket sin bestefar for at han har kommet så langt som skytter. Sørli hadde ett poeng mer enn sine nærmeste konkurrenter før kongeskytingen.

Anne Ingeborg Sogn Øiom var den som lå nærmest Daniel Sørli på standplassen. Juristen, som representerer Randsfjord, måtte nøye seg med 99 poeng - men det var nok til å bli skytterprinsesse.

Ole Magnus Bakken fra Løiten, tidligere OL-deltaker, lå også ett poeng bak Sørli før kongeskytingen. Han lå an til å få fullt hus - men så kom nier på det aller siste skuddet.

Anne Ingeborg Sogn Øiom. Foto: Cicilie S. Andersen / VG

Lars Emil Haugen fra Stordalen ble skytterprins. Han var to poeng bak Sørli.

Tre ganger har det blitt skytterdronning: I 2006 Mette Finnestad, i 2015 Eileen Torp og i 2017 Katrine Aannestad Lund. Denne gang var det tre kvinner i kongelaget, men ingen av dem klarte å slå de beste gutta.

Daniel Sørli med sin andre kongepokal. Foto: Ole John Hostvedt / Laagendalsposten / NTB

Fjorårsvinner Kim-André Aanestad Lund er nybakt pappa, kom likevel til kongelaget - men måtte nøye seg med 99 poeng der.

Ungdomsmester ble Henning Bakkejord-Johnsen fra Bø i Vesterålen. Han, Bjarne Hammersvik Muri, bergenser fra Oslo Østre, og Lars Emil Haugen skjøt best av alle i selve kongeskytingen: 100 poeng og åtte innertiere.