På ni løp har Verstappen vunnet syv ganger. Red Bull har vunnet alle.

Verstappen startet Østerrikes Grand Prix i «pole position», og det var aldri tvil om at han også ville avslutte løpet på førsteplass og ta sin femte strake seier.

På sin siste runde satte han også raskeste rundetid og sikret et ekstra poeng.

Den eneste gangen nederlenderen ikke ledet hovedløpet på Red Bull Ring var da han skiftet dekk. 25 åringen brukte ikke mange rundene på å ta igjen både Carlos Sainz og Charles Leclerc i Ferrari.

Nå leder Verstappen Formel 1-sammendraget med 229 poeng, 81 poeng foran Sergio Perez med 148.

Ferrari-fører Charles Leclerc sikret 2. plass komfortabelt, men for resten av førerne ble det langt jevnere.

Spesielt Sergio Perez, Carlos Sainz og Lando Norris kriget om tredjeplass, og med ti runder igjen av de totalt 71 skilte det kun noen små sekunder.

Med nyere dekk gikk Perez seirende ut av duellen og sikret tredjeplass.

Som under kvalifiseringen og sprintløpet stjal «track limits» mye av fokuset.

– Dette må de gjøre noe med, sa Viaplay-kommentator Stein Pettersen.

Det hele utviklet seg etter hvert til å bli en liten parodi, og det ble delt ut såpass mange fem sekunders straffer at til og med ekspertene slet.

– Det er rett og slett ikke mulig å holde oversikten, sa Pettersen.

– Hvis de ikke gjør noe med denne banen så må vi be om å få en sekretær som kan holde styr. Det blir rett og slett for mye å passe på, fortsatte han.

En etter en fikk førerne hver sin fem sekunders straff for å kjøre utenfor de hvite, heltrukne linjene som markerer området førerne må holde seg innenfor.

I kvalifiseringen fikk flere strøket sine tider.

Det gjorde at Verstappens Red Bull-lagkamerat Perez, som ligger på annenplass i sammendraget, startet søndagens hovedløp på 15. plass etter å ha fått tiden slettet. Meksikaneren kjørte seg helt opp til tredjeplass.