Kylian Mbappé briljerte mot Danmark, og scoret begge Frankrikes mål da de slo Danmark i gruppekampen lørdag. Det var Mbappés syvende scoring i VM. Det tredje i årets mesterskap.

Nå blir 23-åringen hyllet av motstandere, lagkamerater og gamle legender.

– Han har gjort det bra. Han har vært effektiv og bestemt i hver kamp. Han fikk også en veldig god assist fra Theo (Hernandez) og Antoine (Griezmann), sier Olivier Giroud til VG etter kampen.

Han scoret to mål i Frankrikes første VM-kamp og tangerte dermed legenden Thierry Henry i antall mål for Frankrike.

Den tidligere Newcastle- og Blackburn toppscoreren Alan Shearer bruker store ord når han skal beskrive Mbappé:

– Jeg ser ingen svakheter i Kylian Mbappés spill. Jeg sa han er en superstjerne, og han har et eksepsjonelt talent, sier Shearer skriver BBC.

Lionel Messi (35) har åtte VM-mål etter at han scoret Mexico lørdag kveld. Kampen startet en time etter at Frankrike hadde slått Danmark.

Cristiano Ronaldo (37) har også åtte VM-mål. Men det er fortsatt et stykke opp til tidenes mestscorende i VM, tyske Miroslav Klose har 16.

Alan Shearer mener Mbappé har alt.

– Uansett hva du ønsker å se, berøringen, teknikken, venstrefoten, høyrefoten, luftstyrken, evnen til å komme til avslutning, evnen til å score de enorme målene og de mindre fine målene. Jeg ser ingen svakheter. Mbappe er fantastisk. Utrolig å se på, sier Shearer ifølge BBC.

Mbappé kan score mål i ytterligere tre VM. I 2034-VM er han fortsatt «bare» 35 år.

Mot Danmark scoret han mål nummer to med låret. Han hoppet opp, og kontrollerte ballen inn med låret. Kasper Schmeichel var sjanseløs:

MÅL NUMMER TO: Dette var Kylian Mbappes andre nettkjenning mot Danmark. Foto: Martin Meissner / AP

Med to nettkjenninger mot Danmark har Mbappé like mange landslagsmål som Zinedine Zidane. Sistnevnte scoret 31 landslagsmål på 108 landskamper, Mbappe har 31 mål på 61 kamper.

Paris Saint-Germain-spilleren kommer fra Paris og bor i utkanten av den franske hovedstaden. I klubben spiller han sammen med Messi og Brasils superstjerne Neymar. På landslaget er han på topp sammen med Olivier Giroud, Ousman Dembele og Antoine Griezmann.

Rasmus Kristensen hadde oppgaven å spille back mot Mbappe fredag.

– Han er spesiell i forhold til noen andre jeg spiller mot, han er vanskelig å spille mot, fordi det kan nærmest virke som han forlater kampen, så plutselig eksploderer han. Det ser man fem-seks ganger i dag, sier Kristensen til VG etter kampen.

Så du gleden til de iranske spillerne da de slo Wales fredag? Hvis ikke, unn deg det øyeblikket her:

Danmarks landslagstrener Kasper Hjulmand ville ikke rangere Mbappé opp mot andre spillere etter kampen, men slo fast det alle ser.

– Han er en fantastisk spiller, sier Hjulmand.

Joachim Andersen fikk gult kort etter at han rev Mbappe ned med armene.

– He-he, det var en god situasjon. Jeg tror at det var min eneste utvei. Hvis han får rom så kommer han til å løpe fra meg, fordi han er raskere enn meg. Han er en toppspiller, sier Andersen til VG.

Kylian Mbappe scoret i VM-finalen i 2018 da Frankrike slo Kroatia. Da var han 18 år og ble tidenes nest yngste målscorer i en VM-finale.

Frankrike møter Tunisia i den siste gruppekampen onsdag, mens Danmark spiller mot Australia.