Det kan VG erfare mandag kveld. Ifølge VGs opplysninger er 22-åringen på vei til Danmark for å signere for storklubben Brøndby.

Evjen gikk til AZ Alkmaar i 2019 etter storspill for Bodø/Glimt. Unggutten ble den sesongen kåret til årets unge spiller i Eliteserien.

Nordlendingen har imidlertid slitt med å spille seg til fast plass i AZ Alkmaar, i likhet med en rekke andre tidligere Glimt-spillere som har prøvd lykken ute i Europa.

Marius Lode, Fredrik Bjørkan og Patrick Berg har returnert til Glimt etter overganger til henholdsvis Schalke 04, Hertha Berlin og Lens. Erik Botheim har også slitt med spilletiden i Salernitana.

Jens Petter Hauge har vært innom AC Milan, Eintracht Frankfurt og Gent siden han dro fra Glimt i 2020. Hauge er for øyeblikket lånt ut til Gent fra Frankfurt, men ifølge VGs opplysninger snakkes det om å avbryte låneavtalen med belgierne.

Evjen ser ut til å ende med 67 offisielle kamper for AZ Alkmaar. I løpet av dem har han notert seg for syv mål og fem målgivende pasninger. Han kan nå bli den femte nordmannen i Brøndby.

Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Ohi Omoijuanfo og Sigurd Rosted spiller for klubben. Rosted kobles imidlertid til en overgang til MLS-klubben Toronto FC.