– Jeg er ikke involvert og landslaget er viktig for spillerne, sier Guardiola innledningsvis, da VG spør om han håper spissjuvelen ikke spiller så mye for Norge i de to landskampene mot henholdsvis Færøyene og Skottland neste uke.

City-manageren er langt fra ferdig med svaret sitt, men spørsmålet etter Haalands dobbel i Champions League tirsdag kveld, er høyaktuelt av flere grunner.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken avviste at storklubben har kommet med noen krav overfor ham hva gjelder Haaland og spilletid.

Men Norges håp om direkteplass til EM røk for en snau måned siden. Samtidig kjemper Manchester City på to svært viktige fronter. Programmet er også knallhardt.

  • Kommende søndag venter Chelsea i Premier League.

  • Etter landslagspausen kommer Liverpool på besøk til Manchester.

  • Så ønsker Guardiola å slå RB Leipzig, sikre gruppeseieren i Champions League, før det braker løs med toppoppgjør mot Tottenham 3. desember.

  • Tallene viser at Manchester City ikke sparer Haaland i det hele tatt. Nordmannen hviler svært lite og spiller mer enn noen gang for klubblaget.

– Hvis Solbakken mener han skal spille, så kommer jeg ikke til å si noen ting. Spillerne vet hva de må gjøre. De neste fire kampene... Til og med Luton er så vanskelig, fortsetter Guardiola.

– Mellom der har vi Chelsea, Liverpool, Spurs, Villa og Leipzig. Det er så krevende nå. Og nå mistet vi John (Stones, måtte ut med skade mot Young Boys). Forhåpentligvis kommer spillerne tilbake (fra landslagssamling) skadefrie. Vi trenger alle.

Da VG spør hvordan han og Haaland kommuniserte i forkant av Young Boys-kampen tirsdag kveld, der det både ble spekulert i om 23-åringen var skadet eller ville bli hvilt, svarer Guardiola slik:

– Jeg snakket ikke med ham. Vi så ham på trening, hvordan han beveget seg og hvor glad han var. Han føler seg bra, så da spiller han og hviler frem til søndag.

En av journalistene som følger Manchester City tettest er Sam Lee.

– Guardiola har vært manager lenge. Han har vært med på denne situasjonen før. Han vet de må dra og det er normalt. Men for Norge er det ikke mye å spille om. Jeg tror at han innerst inne håper han ikke spiller i det hele tatt, sier The Athletic-journalisten.

– Men Pep blir ikke noe problem sånn sett, han aksepterer realitetene her. Og så kan det være at Norge ikke bruker ham i begge kampene og heller er forsiktige med ham. Men, ja, ideelt sett så hadde nok Haaland dratt på ferie i Spania i to uker.

Lee påpeker at Manchester City, i motsetning til mange andre Premier League-klubber, har valgt å ha en relativt smal tropp.

Guardiola ønsker ikke for mange spillere som ikke får spilletid. Et helt bevisst valg fra City-manageren.

Men ved skader får det en pris. Tirsdag kveld bekreftet Guardiola blant annet at nøkkelspiller John Stones er skadet igjen. Det likte han dårlig.

– Når troppen er så liten, så kan du ikke ha for mange skader. Men så vil han ikke ha mange spillere, heller. Guardiola vil ha en fin balanse, men da kan ikke for mange spillere være ute med skade, sier Lee.