Erling Braut Haaland er kanskje verdens aller heteste fotballspiller for øyeblikket, og Manchester City-spissen får også godt betalt for det gode spillet.

Ifølge økonomimagasinet Kapital vil Haaland bli Norges første fotballmilliardær i løpet av kontraktsperioden i Manchester City.

Kapital skriver, gjengitt av blant andre TV 2 og NRK, at de estimerer Haalands inntekter fra Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund og utstyrsleverandøren Nike er oppe i 130 millioner kroner, og med en rapportert årslønn i Manchester City på 220 millioner kroner i de neste årene, vurderer Kapital det slik at Haaland er god for rundt 1,1 milliarder norske kroner.

De estimerer også at Haaland vil tjene rundt 150 millioner kroner i året på sponsoravtaler. Totalt vil det gi ham en årsinntekt på 370 millioner kroner, før eventuelle bonuser.

«Aldri tidligere, så vidt Kapital bekjent, har en nordmann greid å skape seg en så stor formue på såpass kort tid, og i så ung alder. Det gjør Braut Haaland, med god margin, til Norges første fotballmilliardær», skriver Kapital.

Det er i forbindelse med Kapitals årlige Topp 400-liste over Norges rikeste at Kapital har skrevet om Haalands økonomi, en liste Haaland ikke nådde opp på i år.

Haaland har herjet for Manchester City siden overgangen i sommer og har scoret 14 mål på ti kamper (elleve mål i Premier League og tre mål i Champions League).

Se de ti første Premier League-målene til Haaland her: