Paris Saint-Germain bekreftet signeringen av den argentinske superstjernen tirsdag kveld. Messi skal bære draktnummer 30.

– Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel i Paris Saint-Germain. Klubben matcher fotballambisjonene mine, og jeg vet hvor talentfull troppen og trenerteamet er. Jeg er fast bestemt på å bidra til å bygge noe spesielt for klubben og fansen, sier Messi til klubbens hjemmeside.

PSG skriver at de har mulighet til å forlenge Messis kontrakt med enda ett år – til 2024.

Messis ferd fra Barcelona til den franske hovedstaden er tirsdag blitt bredt dokumentert i internasjonale medier. Selv om bekreftelsen kom nærmere halv elleve på kvelden, var det liten tvil om hva som var i emning fra han ble fotografert på flyplassen i Barcelona på formiddagen.

Argentinerens kone, Antonela Roccuzzo, la ut et bilde av dem i flyet med teksten «på vei til nye eventyr sammen», mens Neymar har publisert en video av ham og Messi fra Barcelona-tiden med teksten «Sammen igjen».

Argentineren har spilt for FC Barcelona siden 2000, og har vunnet alt som er å vinne med den katalanske toppklubben. Blant de 34 trofeene han har tatt med Barcelona, har han vunnet Champions League fire ganger og den spanske ligaen ti ganger. Han har også vunnet gullballen – prisen for verdens beste spiller – seks ganger.

På søndag tok Messi et tårevått farvel med Barcelona – og PSG har blitt hyppig nevnt som neste klubb for 34-åringen.

Natt til tirsdag hevdet spanske medier at Barcelona hadde gjort et siste forsøk på å beholde Messi, men disse rapportene har blitt tilbakevist av en rekke andre medier.

Flere hundre PSG-fans møtte opp mandag utenfor klubbens stadionanlegg og på privatflyplassen i Paris. Sikkerhetspersonell har sperret av flere gater i området, og ifølge flere hold skal klubben ha leid Eiffeltårnet de neste dagene.

Sist det ble gjort var da Neymar ble offentliggjort i 2017 – også han fra Barcelona.

PSG har allerede brukt sommeren til å ruste opp troppen med spillere som Italias keeperstjerne Gianluigi Donnarumma, Real Madrid-ikonet Sergio Ramos og Liverpool-profilen Georginio Wijnaldum på «gratisoverganger».

I tillegg har de sikret seg Achraf Hakimi fra Inter og gjort låneavtalen til Danilo Pereira om til en permanent overgang.