– Veldig bra for norsk håndball spesielt og skandinavisk håndball generelt. Vi har aldri hatt et så storsatsende lag med så store økonomiske muskler i norsk målestokk, sier Johannessen til VG.

Landslagets nøkkelspiller er på landslagslaget samling i Trondheim, men kan fortsatt ikke spille håndball etter at lyskeskaden kostet ham OL i sommer.

Søndag ble Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud presentert som fremtidige Kolstad-spillere sammen med islendingene Janus Smarason og Sigvaldi Gudjónsson.

– Det kan sammenlignes med AG København som hadde halve det danske landslaget. Så håper jeg dette er bærekraftig over veldig mange år. AG København røyk jo, men det skapte et løft i dansk håndball. Jeg håper Kolstad får til noe tilsvarende, sier Gøran Johannessen.

Den danske smykkemilliardæren Jesper Nielsen satset for 10 år siden store summer på AG med Mikkel Hansen i spissen og Steinar Ege i mål. De hadde 36.651 tilskuere på tribunen da de vant det danske mesterskapet i 2011 og ble nummer tre i Champions League året etter.

Men da Nielsen sa takk for seg sommeren 2012 manglet det plutselig 50 millioner kroner til driften. Klubben gikk konkurs. Kolstad satser på en helt annen stabilitet med Rema 1000 og flere sterke sponsorer i ryggen.

Men Gøran Johannessen dukker ikke opp i Trondheim sammen med Sagosen når kontraktene deres går ut sommeren 2023.

– Jeg har kontrakt med Flensburg og snakker med dem om en forlengelse. Jeg er også i kontakt med andre klubber, men Kolstad er ikke en av dem, opplyser Stavanger-karen.

Han spilte store deler av sist sesong med lyskeproblemer. Under OL-oppkjøringen i Japan sa det stopp. Nå har senen i lysken grodd med 90 prosent.

Gøran Johannessen hadde håpet å være tilbake på banen i oktober, men må nå vente i hvert fall tre uker til.

– Det går bedre, men det går mye senere enn de vi hadde håpet. Det er selvfølgelig veldig kjipt. Men jeg må bare finne den motivasjonen som skal til for å gjøre den jobben som kreves. Jeg må vente de ekstra ukene til det er helt bra.

Han har klare ambisjoner om å spille EM for Norge i januar.

– Hvis jeg spiller i november og desember og ikke føler meg bra, så må jeg tenke meg om på ny. Men kommer til å være med om dette går bra, sier Johannessen.

Norge møter Danmark i Trondheim Spektrum torsdag før Nederland og Frankrike er motstandere i helgen. Dette er de eneste landskampene før Christian Berge tar ut EM-troppen i desember.