FotballKvartfinale NM kvinner07.08.2007Kolbotn v Amazon Grimstad 2-1Foto: Morten Olsen, DigitalsportSondre Kåfjord - president NFF Digitalsport

- Ikke skyld på oss

<p>Mener TV 2 selv har valgt å ta betaling for landskampen.</p>

TIANJIN, KINA 20080815:Tilskuerne Bjørn Taalesen (t.v.) og Jarle Aambø. Foran f.v. Kristin Lie, Anneli Giske, Ingrid Hjelmseth og Runa Vikestad på tribunen da fotballjentene røk ut i kvartfinalen under de olympiske leker i Kina etter kampen mot Brasil. Brasil vant 2-1.Foto: Lise Åserud / SCANPIX Åserud, Lise

Jon Dagsland Holgersen

TV 2 har valgt å sende onsdagens landskamp mellom Tyskland og Norge på betalingskanalen TV 2 Spor t. I tillegg vises den på Web-TV som betalingskamp.

Sportsredaktør i TV 2, Bjørn Taalesen, uttalte i dagens VG :

"Den nye TV-avtalen NFF og Norsk Toppfotball har forhandlet seg fram til — og som jeg må innrømme at vi er lite glade for - gjør at kamper som denne primært vises som webløsning."

Kåfjord reagerer

Denne uttalelsen får fotballpresident Sondre Kåfjord til å se rødt.

- Jeg reagerer kraftig på at TV 2 prøver å gi NFF skylden for at de sender kampen på betal-TV. Det er deres eget valg, og har ingenting med NFF og TV-avtalen å gjøre. Avtalen sier ingenting om at landskamper primært skal sendes på Web-TV , sier han.

Kåfjord presiserer at han ikke kan kritisere TV 2 for at de velger en slik løsning, men han synes det er synd at landskampene ikke blir tilgjengelig for hele befolkningen.

— Det er jo negativt for interessen omkring landslaget. Det tyske fotballforbundet sitter på rettighetene til denne kampen, og vi kan ikke gjøre noe for at kampen skal sendes på riksdekkende TV. Det eneste vi kan love er at landskamper i Norge vil bli tilgjengelig for alle, sier Kåfjord.

Skjønner ikke reaksjonen

TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen stiller seg uforstående til kritikken fra fotballpresidenten.

- Jeg blir provosert over at han blir provosert. Denne kampen er en direkte konsekvens av den nye fotballavtalen. Det er NFF og Norsk Toppfotball som har bestemt hvordan avtalen skal se ut, og jeg forstår ikke hvordan Kåfjord kan bli overrasket over at vi primært sender denne kampen som en webløsning , sier Taalesen.

Han mener det ikke er noen forskjell på eliteseriekamper og landskamper i denne sammenheng.

— Derfor er det merkelig at han reagere så kraftig. Vi har ikke flere butikker som skal drives, kun én. Da blir det slik, sier Taalesen.