MJØNDALEN (Aftenposten): Etter gårsdagens opprykk til eliteserien måtte Mjøndalen-trener Vegard Hansen i dag holde løftet han ga tidligere i år.

— Rykker vi opp, klipper jeg meg kort.

Seiersrusen hadde så vidt lagt seg i Mjøndalen da Vegard Hansen torsdag formiddag troppet opp på Mjøndalen stadion for å la frisøren utføre jobben.

Noen timer tidligere hadde laget hans sikret eliteseriekontrakt for 2015 etter å ha ydmyket Brann og vunnet 3-0 på Mjøndalen stadion og 4-1 sammenlagt over to kamper.

afp000805190.jpg Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix

Det lange håret skulle erstattes med en kort variant, slik den langhårete 45-åringen la lokkene falle, slik han lovet før sesongen.— Jeg gleder meg egentlig. Det er sønnen min som er skeptisk. Han har ikke sett meg uten langt hår, sa Mjøndalen-treneren før han satte seg i stolen.

Med et champagneglass i hånden og et stort smil om munnen svarte Hansen på spørsmålene fra mediene mens frisøren jobbet med sveisen.

KORT: Vegard Hansen med ny sveis og de avklipte lokkene. Foto: Fredrik Saltbones

— Dette er bare hyggelig, jeg er glad for at dere gadd å komme. Jeg har fått champagne, så jeg koser meg, sa Hansen til pressen.Spillerne satt da på Gardermoen og ventet på avgang til Amsterdam, hvor de skal ha sin sesongavslutning.

Fikk tre timers søvn

Etter å ha sikret opprykket var Hansen så glad for å ha klart å innfri det ni år lange målet om opprykk at han ikke orket å delta i den store festen.

— Jeg var så utladet. Jeg deltok på opplegget vi hadde her, men jeg drakk ikke. Jeg kjørte hjem klokken fire. Men allerede klokken syv ble jeg vekket. Så det ble tre timers søvn. Men det gjør ingenting. Dette er så gøy. Jeg har det helt fantastisk, sier Hansen.

På gulvet ligger det lange håret som nå er historie.

— Flate så grått det er, da, sier treneren og flirer.

Har samlet inn 31.000 på håret

Håret som nå skal klippes har fått mye oppmerksomhet. Det har kommet inn et bud på 11.000 kroner. Samtidig som det har kommet inn flere bud på 10.000. De 11.000 skal gå til Kirkens Bymisjon.

Totalt har håret samlet inn 31.000 kroner. Bymisjonen får 11.000 av dem.