GLAD: Cesc Fàbregas viser sin glede over Arsenals triumf. Foto: Scanpix

Ipswich gikk inn i oppgjøret med en sterk 1-0 ledelse, etter å ha overvunnet Arsenal hjemme på Portman Road i den første semifinale-kampen i ligacupen.

Den ledelsen skulle de hvitkledde slite med å holde på, for Arsenal sparte ikke på kruttet i den første omgangen.

Kjør fra start

Allerede etter fire minutter skulle hjemmelagets Robin van Persie få muligheten på hel volley fra kort hold, etter godt samspill med Jack Wilshere og Bacary Sagna. Nederlenderen satte skuddet utenfor, men startet et kjør uten like mot Ipswich-målet.

Førsteomgangens kanskje største sjanse kom etter at nevnte van Persie satte hodet bak ballen, og dundret den i treverket, etter et vakkert innlegg av danske Nicklas Bendtner

Ipswich-forsvaret gjorde sitt for å holde Arsenal unna scoring i første omgang, og stoppet en rekke forsøk fra de rødkledde.

Arsenal-kaptein Cesc Fàbregas fikk både en og to muligheter til å overliste gjestenes Marton Fülöp i Ipswich-målet, men svake skudd gjorde at Ipswich var nærmest en finaleplass til pause.

Måtte gi tapt

Ipswich fortsatte å nekte Arsenal-angrepet rom, men måtte gi tapt etter en time.

Først var det danske Nicklas Bendtner kom seg fri på kanten av sekstenmeteren. Spissen dro en frekk finte på to forsvarspillere og avsluttet iskaldt nede i motsatt hjørne for Ipswich-målvakten.

Tre minutter senere skullel det bli enda verre for Ipswich. Arsjavin slo en corner inn i feltet, og Koscielny steg opp helt alene i boksen og stanget inn 2-0. Derfra og ut skulle det bli vanskelig for Ipswich som var avhengig av å score for å holde liv i finaledrømmen.

Kvarteret før slutt fikk også Fàbregas tegnet seg på scoringslisten. Nok en gang var Arsjavin nest sist på ballen, etter at han serverte spanjolen ballen. Kapteinen hadde ingen problemer foran mål denne gangen, og satte den siste spikeren i kista.

Gjestene fra Ipswich kom aldri til de farlige sjansene, og maktet aldri å overliste Wojciech Szczesny i Arsenal-målet. Det endte 3-0, og dermed 3-1 til Arsenal sammenlagt.

– Vi viste stor kampånd, og det var en glede å se på. Det var mye godt spill, og vi hadde fremragende innstilling, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Det var svært viktig å holde nullen og å være tålmodige. For et år eller to siden ville nervene rammet oss, men i dag beholdt vi roen.

TOK SEG AV IPSWICH: Cesc Fàbregas og Arsenal scoret de nødvendige målene etter hvilen. (Foto: Digitalsport)

PS: Arsenal møter vinneren av morgendagens kamp mellom Birmingham og West Ham. West Ham vant det første oppgjøret 2-1.