Hunter Freeman forlater Start, grunnet sykdom i den nærmeste familien hjemme i USA.

– I januar ble min mor kreftsyk. Heldigvis har behandlingen vært vellykket og hun er derfor kreftfri nå. Det har vært tøft for meg å følge denne prosessen langt hjemmefra. Det er ting i livet man ikke tror vil ramme en selv. Familien har alltid betydd mye for meg – og dette er grunnen til at jeg har bedt om å bli løst fra kontrakten med Start, sier Hunter Freeman til Starts hjemmeside.

Tok ordet

Høyrebacken drar tilbake til USA etter to sesonger i Kristiansand, med ett år igjen av kontrakten. Freeman fikk 51 eliteseriekamper og scoret to mål på sine to sesonger.

Statistikksenter Eliteserien:

Før en av årets siste treninger tok Hunter ordet og fortalte sine lagkamerater at det var en mulighet for at han hadde spilt sin siste kamp for Start.

Freeman er i disse dager på ferie i USA, men er tilbake i i Kristiansand i januar for å hente flyttelasset. Da får han også ta et skikkelig farvel med Start.

Vi følger Start:

— Vi sier takk for innsatsen til en utrolig hyggelig og humørfylt spiller. Han har spilt mange kamper for oss og vært en stor bidragsyter – ikke minst i Starts offensive spill. Når Hunter nå ønsket seg nærmere familien, så har vi etter en totalvurdering sagt ja til det, sier sportslig administrativ leder i Start, Rune Jakobsen til klubbens hjemmesider.

Skal erstattes

Hunter Freeman er gift med Amazon Grimstads Jaime Freeman (tidl. Komar, jou.anm).

Klubben melder tirsdag kveld på sin hjemmeside at de nå er på jakt etter en erstatter for høyrebacken.

- Hunter skal selvsagt erstattes. Vi har jo vært klar over denne situasjonen en stund og har sondert terrenget, sier Rune Jakobsen.