I dagens hjemmekamp mot sterke Frøya sjokkåpnet Storm kampen og ledet 9-0 etter noen få minutter. På et tidspunkt i kampen var ledelsen på hele 15 poeng, før Frøya spiste seg inn til 39-39 midtveis.

Og da kampen nådde sitt klimaks, opplevde man noen man har sett tidligere i denne Storm-sesongen:

Storm kastet bort muligheten til å øke ledelsen fra 70-69 etter minutt før slutt og Frøya satte 70-71-basketen. Med 24 sekunder igjen på klokka hadde Storm en gyllen mulighet til å avgjøre i siste sekund, men det avgjørende skuddet fra Aslak Smalås traff bare ramma på kurven.

Gikk for seg selv

Etter kampen ville ikke Kenneth Webb snakke med verken presse eller egne spillere i garderoben. Han tok med seg en stol og satte seg gjemt bak den ene kurven innerst i hallen. Mutters alene i 10-15 minutter før iTromsø oppsøker han.

Da var treneren klar for å snakke.

- Jeg reflekterer litt over de tingene som gjør oss ute av stand til å vinne en slik kamp som dette, forteller Kenneth Webb.

- Det er så mange små ting vi kan gjøre, slik at vi vinner denne kampen. Men vi sliter med uttellingen vår når vi trenger det som mest og så mister vi ballen unødvendig. Men vi hadde våre sjanser, fortsetter han.

I KJENT STIL: Kenneth Webb gestikulerer ivrig på sidelinjen. Til venstre dommer Kjell Løvold. Foto: DANIEL LILLEENG

Skuffelsen sitter i

- Blir du ferdig med den verste skuffelsen etter 15-20 minutter for deg selv her?

- Det blir med meg et helt liv, sukker treneren.

- Vi vil gå over denne kampen og tenke over situasjoner hvor vi kunne vært litt bedre og avgjort kampen, sier Kenneth Webb.

Han mener blant annet at laget blir for passive mot spillere som har svak skuddstatistikk.

- Selv om vi speider på alle lag, så må vi også handle ut fra det som skjer i kampen. Hvis en spiller setter tre skudd mot oss, så er det på tide å begynne og passe på han.

Fortvilte over skuddmiss

Aslak Smalås, kapteinen som misset det siste skuddet, er langt fra like negativ som treneren.

- Det er kjipt når vi egentlig leder kampen hele tiden og er helt på høyde med dem. Men jeg synes egentlig vi spiller en bra kamp, sier Smalås.

- Forsvaret er bra og angrepet får flyttet ballen og åpnet spillet. Vi har slitt med å treffe nok skudd, men i dag synes jeg det var ganske bra. Vi er helt på høyde med ett av ligaens beste lag, sier han.

At han selv satte to flotte trepoengere i sluttminuttene betydde lite etter den siste missen.

- Det er surt, men jeg var helt åpen og føler det var et greit skudd å ta.

Der er Webb enig.

- Er vidåpent skudd til å avgjøre, med en av våre beste skyttere. Vi kan ikke be om mer enn det, sier treneren.

Håper på julepresang - får julekamp

Han skulle helst ønsket seg en julepresang i form av en ny spiller, men har ikke særlig tro på det.

- Jeg regner ikke med det. Vi trenger det, men jeg regner ikke med det, sier Kenneth Webb - som gjentar at det kan bli aktuelt å få noen spillere til å registrere seg hos basketforbundet innen fristet 15. desember slik at Storm kan komme i mål etterhvert.

En annen ting Webb skulle ønsket seg, er juleferie. I stedet blir det første romjulskamp på mange år, hjemme mot Nidaros 28. desember.

- Vi har holdt på hver helg siden september. Det hadde faktisk vært greit med en ferie nå, sier treneren.