– Jeg håper han forstår viktigheten av samtalene vi har hatt om å spille riktig i hver turnering. Kort koster oss, og mot Aalesund kostet det oss veldig, sier Jönsson til Adresseavisen.

Issah pådro seg et tidlig gult kort i cupnederlaget mot Aalesund lørdag etter å ha gått altfor tøft inn i en takling på Jason Morrison.

Senere i oppgjøret hadde ghaneseren flere «på kanten»-taklinger, før han fikk sitt andre gule etter en fullstendig unødvendig takling på samme Morrison godt inne på Aalesunds halvdel.

– Han må justere taklingene

Dermed må Issah stå over neste seriekamp, ettersom Rosenborg er ute av cupen etter 1-3-tapet i lørdagens kvartfinale.

– Det er bekymringsverdig. Han er nødt til å justere seg, og forstå viktigheten av å unngå gule kort. Av og til må man ta noen kort, men de aller fleste er unødvendige, sier Jönsson – som er enig i at taklingen som til slutt sendte Issah av banen mot Aalesund var av nettopp det slaget. Nå varsler treneren at han skal ta for seg Issah og spillestilen hans.

– Jeg har hatt en prat med ham allerede, og kommer til å ha det igjen. Jeg mener at jeg har vært tydelig på det, men må nok presisere det enda en gang, sier han.

Trenger kontinuitet

For Jönsson ønsker å spille inn et lag, og om Issah pådrar seg kort i hver kamp fremover blir det mange suspensjoner utover høsten. Spesielt sårbare er Rosenborg på den defensive midtbaneposisjonen. Med Issah ute må Markus Henriksen trekkes ned i ankerrollen, hvilket igjen betyr at heller ikke han får spille seg inn i posisjonen han er tiltenkt.

– Da får vi ingen rytme og kontinuitet. Det er veldig viktig for oss å ha det. Spesielt med nye spillere, og når vi skal forsøke å spille inn laget. Det ødelegges veldig av suspensjoner, sier Jönsson.

Som har måttet se spillere stå over med karantener på rekke og rad den siste tiden. Mot Aalesund var det Markus Henriksen som var holdt utenfor, og mot Molde i kampen før måtte både Daniel Fredheim Holm og Mikael Dorsin se kampen fra tribunen.

– Lettere å få kort i Norge

Issah sier selv at han må lære seg den norske måten å spille på.

– Jeg må bli mer forsiktig med taklingene mine, sier han.

Ghaneseren mener det første gule kortet han pådro seg mot Aalesund var strengt idømt, men at det andre var helt greit.

– Jönsson snakket med meg før andreomgangen, og jeg skulle sett den komme. Jeg må være mye mer forsiktig, sier han.

– Hadde du fått gult kort for taklingene om du hadde spilt i Serbia?

– Nei, ikke i det hele tatt. Men dette er en læreprosess for meg. Jeg må lære av det, sier han.

Rosenborg var gode i de første tjue minuttene mot Aalesund lørdag, og ledet fortjent 1-0 etter en scoring fra Mikael Dorsin.

Men så var det fullstendig slutt på det gode spillet, og Issah vil helst glemme kampen. Og heller se frem mot torsdagens europaliga-playoff hjemme mot kypriotiske Larnaka.

– Jeg hadde en dårlig dag mot Aalesund, og jeg ser frem til den kampen, sier han – og lover å vise seg fra en annen side.

VIL LÆRE: Mohammed Awal-Issah på søndagens RBK-trening. (Foto: Håkon Jacobsen)