Vi samles alltid på ettermiddagen den 26. desember for å trene. Når kampene i romjulen er 28. og 30. desember er det ikke mye rom til late dager. Jeg husker fra tiden jeg bodde på Hamar at det føltes veldig tidlig å måtte reise vekk igjen allerede på 2. juledag, men det er vel en av bakdelene med denne typen jobb. Vi har jo likevel et par dager fri i julen og selv om formen ikke blir helt elendig på et par dager så kjenner man at det har vært mye god mat i de dagene man har fri. Jeg tror helt seriøst at jeg svettet ribbefett og gulpet svor de to første treningene.

Formen på laget ser likevel bra ut i det vi går inn mot romjulskampene. Kampen i dag på Jordal er visst utsolgt, og det er Jan Tore Kjær sin siste kamp som direktør for Vålerenga. Jeg satser på at vi ødelegger avskjedsfesten hans på samme måte som Vålerenga-spillerne ødela Glenn Jensen sin avskjedskamp mot Kongsvinger.

Det står en artikkel i dagens VG om at romjulskampene er blitt hockeyens svar på fotballens 16. mai— kamp. Jordal er utsolgt i dag og VIF sender seks busser med supportere til årets siste kamp på den 30. desember. I fjor var det 7000 i fjøset på Hamar i romjula og jeg håper på fullt hus hjemme i DnB-arena mot Lørenskog på onsdag. Toppkamp mellom serieleder og serietoer burde by på hockeyfest på årets nest siste dag.

Det blir deilig å spille hjemmekamp den 30. Så lenge jeg har vært i Oilers har vi alltid spilt bortekamp den 30. desember og jeg mener å huske at vi stort sett alltid har møtt Asker. I tillegg har vi pleid å få grisejuling i Askerhallen den kampen og stemningen har vært heller laber på nattoget på vei hjem. Man feirer nyttår med en bismak og det håper jeg at vi klarer å snu i år.

Vi stiller også med en ny spiller i dag. Mike Hoeffel ankom Stavanger i går og er spilleklar og reiser med laget til Oslo i dag. En stor kar som helt sikkert blir god for oss fremover. Jeg har ikke fått sett så mye til han på trening så langt fordi han for det meste har skutt mot Holm, men vi får se på kampen i dag hvor mye Thoresen velger å matche han og om han gjør et godt inntrykk. En ting som er sikkert er at han garantert kommer til å bli bedre. Han kom rett fra flyplassen til trening i går, med jetlag ute av kroppen og mer istid under skøytene så tror jeg Mike kommer til å heve laget