thorstvedt Foto: Kjell-Ivar Grøndal

STAVANGER: – Vi mener det er veldig dumt om det skal være noe så lite som ølpriser som skal velte EM-planene. Derfor foreslår vi at man under EM halverer alkoholavgiftene. Det vil være smålig om Stortinget ikke skal kunne gjøre dette, sier Atle Simonsen til Aftenbladet.

Formannen i Rogaland Fremskrittspartiets Ungdom peker på at staten kommer til å få høye inntekter under EM, både gjennom moms og skatt fra næringslivet.

Thorstvedt-utspill

– Avgiftene er dessuten ment for å betale for skadevirkninger av alkohol, men når det er turister dette gjelder, vil ikke norsk helsevesen belastes av langsiktige skader, sier Simonsen. Utspillet fra FrPs ungdomsgruppe er en reaksjon på at Erik Thorstvedt i onsdagens Aftenbladet påpekte at høye norske ølpriser kan være en ødeleggende faktor for en norsk-svensk EM-søknad.

Onsdag gikk Erik Thorstvedt ut og advarte mot de høye øl-prisene. Han mener dette kan svekke Norges EM-kandidatur.

Simonsen synes det er viktig å legge til rette for at alle skal ha råd til å legge turen til Norge under EM.

– Med dette forslaget har vi muligheten til å invitere enda flere personer til Stavanger til tidenes EM-fest, sier FpU-formannen.

Les også:

Til Stortinget

Rogaland FpU kommer til å ta saken opp i FrPs stortingsgruppe.

– Dersom det blir klart at Norge og Sverige får arrangementet, vil vi prøve å fremme saken for Stortinget, sier Simonsen.