— Jeg satt hjemme og så Hamkam-kampen på TV, nedsyltet i influensa, og etter en litt treg start slo gutta virkelig til. Straffesparket som Adin reddet var veldig viktig for kamputfallet, men jeg tror ikke vi skal ta av selv om vi scoret fem sist. For dette ble en veldig spesiell kamp, der vi etter hvert fikk alle marginene med oss. Det blir veldig tøft i Bodø, det finnes rett og slett ingen dårlige lag i norsk eliteserie, mener Arneng.

Fortsatt er han ørlite redusert etter influensaen, som satte ham ut av spill i hele forrige uke.

— Jeg kjente meg helt kraftløs, hadde feber og skjønte egentlig tidlig at kampen mot Hamkam ikke var realistisk for meg. Selv nå har jeg litt snørr og sånn, og jeg vet ikke om jeg holder 90 minutter i Bodø. Men jeg skal prøve, og så får vi se hvor lenge kreftene holder. Nå er det heldigvis fortsatt et par dager til kampen, og jeg håper at sjukdommen vil være helt ute av kroppen når det er avspark søndag kveld.

Trives med Fjørtoft

Arneng trives utmerket i spann med Karl Oskar Fjørtoft på AaFKs sentrale midtbane.

— Jeg hadde aldri spilt sammen med ham før, men har møtt ham som motstander noen ganger. Og Karl Oskar har alltid vært en vrien motspiller. Jeg synes vi utfyller hverandre godt, og trives i lag på midten. Selv om vi kanskje som typer er litt like i spillestil. Begge ønsker mye ballkontakt, men så langt skal vi ikke klage på det vi har prestert i lag, sier 29-åringen.

Arneng så ikke Bodø/Glimts siste kamp mot Fredrikstad.

— Men vi møtte dem i Bodø i en treningskamp før seriestart, og selv om vi slo dem 2-1 hadde vi nok å gjøre. Vi vet det blir tøft, men vi går helt klart for tre poeng. Det hadde vært moro med en seier også på bortebane. Vi har vætrt nær bortepoeng både mot Vålerenga og Viking, så kanskje det er vår tur nå?

Fredriksen benkes

At Arneng skal inn på laget hersker det liten tvil om. Det betyr at benken venter for Trond Fredriksen igjen, selv om han leverte varene i Arnengs fravær mot Hamkam. AaFK trente ikke formasjon på gårsdagens trening, det venter de med til i formiddag. Så det var umulig å lese ut av gårsdagens trening hvilket lag Søren Åkeby vil satse på nordpå.

Men Tor Hogne Aarøy, tremålshelten fra søndagens kamp, spiller garantert. Han har nå fått en hel ukes god trening bak seg, og det virker som om leggskaden har sluppet taket. Og det er neppe godt nytt for Glimts midtstoppere.

Trolig stiller AaFK med samme lag som mot Hamkam, bortsett fra at Johan Arneng overtar Trond Fredriksens plass sentralt på midten.