Etter at Rosenborg hentet Tore Reginiussen til Lerkendal, er Simen Wangberg klubbens fjerdevalg på stopperplass. Etter at Brann solgte Lars Grorud, er Jonas Grønner det samme i Brann. Nå arbeider Brann med å hente Wangberg til Bergen.

— Jeg vet at de er interessert, men utover det har jeg ikke lyst å si så mye, sier Wangberg til BT.

- Vil du til Brann?

— Ja, klart det. Det ser ikke ut som jeg kommer til å få spille så mye her i Rosenborg, og Brann og Bergen er absolutt interessant. Jeg har snakket litt med dem, så får vi se hva som skjer, sier Wangberg.

- Regner det som scoring

Jonas Grønner fikk A-kontrakt i sommer og har lenge vært femtevalget som midtstopper. Salget av Grorud, skaden til Christian Kalvenes og det faktum at kaptein Markus Jonsson måtte ut med skade i pausen, gjorde at Grønner i går fikk det han selv regner som sin egentlige debut på Brann Stadion. Grønner, som har operert som kaptein på flere aldersbestemte landslag, var uheldig i forkant av det ene av Haugesunds to mål. Men i sluttsekundene var det 18-åringen som reddet Brann da han kastet seg ned og blokkerte en Haugesund-avslutning. Bergenseren var henrykt etter å ha fått spille en hel omgang foran 15.000 bysbarn.

— Nå var det en hel omgang å spille, og vi ledet med 1–0. Dette var den første gangen jeg egentlig fikk prøve meg, sier Grønner.

Han var spesielt fornøyd med den avgjørende manøveren på overtid:

- Hadde jeg ikke blokkert det skuddet på overtid, ville vi ikke ha vunnet. Jeg regner det som en scoring, sier Jonas Grønner.

Han hadde et kort innhopp i brakseieren over Sogndal 16. mai, men regner gårsdagen som den virkelige debuten.

2.-divisjonsfakter

— Nå er jeg et tredjevalg. Et soleklart tredjevalg, for de to andre er klart foran meg. Jeg føler at jeg grep sjansen i dag, sier Grønner, selv om han tar selvkritikk på 3-2-målet, da Nikola Djurdjic scoret fra langt hold.

— Jeg burde kanskje ha støtt tidligere. Det ble litt halvveis, kanskje, av alle sammen. Det er ingen i 2. divisjon som scorer derfra. Ellers gikk det veldig fint, sier Grønner.

Han ser lyst på at Brann har kvittet seg med Lars Grorud.

— Jeg tar det som en kompliment at de lar ham gå, men overgangsvinduet er fremdeles åpent.

18-åringen er glad for at han kunne komme inn i pausen.

- Jeg tror jeg bare har kommet inn som innbytter to-tre ganger i mitt liv, underveis i en kamp. Derfor er det lettere å komme inn i pausen.

Brann-trener Rune Skarsfjord gledet seg over spillet til Grønner. Og kanskje mest over humøret hans.

— Nå er han en glad gutt. Jeg tror smilet er i ferd med å gå helt rundt, smiler Rune Skarsfjord.

- På 3-1-scoringen til Djurdjic var Jonas litt for langt unna. Det holder kanskje i 2. divisjon, men ikke i eliten. Heldigvis lærer Jonas fort, så slike ting tror jeg vil rette seg.

Bergens Tidende vet at samtalene med Wangberg er velkjent både i administrasjon og styret i Sportsklubben. Der hvor planene om å leie ut Fredrik Haugen, førte til hastemøter i gangene på Stadion, later det ikke til å være videre aktivitet rundt tankene om å skaffe konkurranse til Grønner.