Ashley Young fikk drømmetreff da han sendte Manchester United i ledelsen mot Stoke i ligacupens kvartfinale onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

Mandag fikk Andre Villas-Boas sparken i Tottenham etter flere svake resultater, men kal man dømme ut ifra kveldens kvartfinale i Ligacupen må det mer til enn sparkingen av den portugisiske manageren for å rette opp Spurs-skuta.

To sene scoringer

Tottenham tok ledelsen i kampen mot lokalrivalen fra øst-London, og det var overraskende nok den utskjelte spissen Emanuel Adebayor som sendte hjemmelaget i ledelsen etter 68 minutter.

Men mot slutten raknet det for vertene. Matt Jarvis utlignet for West Ham etter 80 minutters spill, og fem minutter senere sikret Modibo Maiga seieren for bortelaget. Dermed kunne West Ham juble for seier på White Hart Lane for andre gang denne sesongen. Tidligere i høst, slo de Tottenham 3-0 i en ligakamp i Nord-London.

Young-kanon ordnet seier

I kveldens andre kvartifinale, vant Manchester United som ventet borte mot Stoke. Kampen ble utsatt i ti minutter midtveis i den første omgangen grunnet dårlig vær, og til pause forlot spillerne den regntunge banen på stillingen 0-0. 20 minutter ut i den andre omgangen tok gjestene ledelsen. Ashley Young spilte veggspill med Javier Hernandez før han banket til fra 20 meter. Kantspilleren fikk drømmetreff og Stoke-keeper Thomas Sørensen rakk knapt å reagere før ballen gikk i mål.

Kvarteret senere punkterte Youngs makker på venstrekanten, venstreback Patrice Evra, da han satte inn 2-0.