Han er blitt koblet til Real Madrid i hele sommer, men fredag offentliggjorde Manchester United at keeper David de Gea har forlenget med Old Trafford-klubben.

De Gea har skrevet kontrakt med United til 2019, med opsjon for ytterligere ett år i England.

24-åringen kom til Manchester United i 2011. Han har spilt 175 kamper for klubben, men i hele sommer har mange ventet på en overgang til spansk fotball.

En overgang var på trappene, men ble aldri fullført før overgangsvinduet stengte. Både United og Real Madrid var enige om en pengebeløpet, det samme var David de Gea om sin personlige kontrakt, men ettersom papirene ble levert noen minutter for sent til La Liga gikk overgangen i vasken.

I høst har Sergio Romero stått for Manchester United, men nå kan de Gea være tilbake i målet allerede mot Liverpool lørdag.

Nytt kapittel

– Jeg er glad for å starte et nytt kapittel i min United-karriere. Jeg har alltid likt å spille med disse store spillerne foran våre fantastiske fans. Manchester United er en spesiell klubb. Og Old Trafford er et ideelt sted for meg til å fortsette karrieren, sier de Gea til klubbens nettside.

– Jeg er glad for at jeg nå kan legge en vanskelig sommer bak meg, og kan nå konsentrere meg om å jobbe hardt for å hjelpe lagkameratene mine til suksess, fortsetter spanjolen.

Managerskryt: — Jeg er glad

Manager Louis van Gaal sier følgende om at kaoset rundt sisteskansen omsider er over.

– Jeg er veldig glad for at David har skrevet ny kontrakt. Han er en av de beste keeperne i verden. Jeg er glad for at han vil være en del av laget i mange år framover, sier nederlenderen.

– David bidro veldig sterkt i fjor, og han har vært blitt kåret til årets spiller i klubben de to siste sesongene. Han er en populær spiller som er ivrig på å lære og forbedre seg. Han har mange gode år foran seg, fortsetter han. (©NTB)