Både NRK og Eurosport sitter på rettigheter til å sende verdenscup. I tillegg har TV 2 kapret renn i Sveits.

— Vi kommer til å satse mer på vinteridrett, siden vi har sikret oss OL i 2018 og 2022. Da må vi bygge opp våre profiler, slik at det norske publikumet kjenner vårt oppsett til OL kommer på skjermen. Vi kommer til å være mer på hogget når det gjelder vintersport, men vi vet at vi går i konkurranse med NRK, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Han jobber for fullt med å gjøre Eurosport til det mest verdifulle sportsmerkevarenavnet i Norge.

— Vi har rettighetene, som NRK, men de er ikke eksklusive. Å gå i krasj med NRK, som har sendt dette fra tidenes morgen og ikke har reklame, er en tøff affære. Vi kan ikke bare dytte på med millionbeløp så lenge vi har den konkurransen. Men vi skal bygge mer enn vi har gjort, sier Aalbu.

Vurderer studiosendinger

— Blir det studiosendinger?

— Kanskje. Det er ikke bestemt, men det er noe vi kommer til å se på. Hvor skal vi satse? Hvor er det NRK ikke satser så hardt? NRK sender mye av vintersporten sin i opptak, fordi noe krasjer. Kanskje kan vi satse på å gå live. Det er noen tanker vi jobber med, sier Aalbu.

52-åringen er klar på at seerne ikke skal bli overrasket når OL flytter over på TVNorge-plattformen. Aalbu vil derfor at kjente stemmer fra hans kanal skal kommentere tunge, norske idretter.

— Jeg er ganske sikker på at du hører Kenneth Fredheim kommenterer noe i OL, ja, sier Aalbu.

— Når vi kommer på lufta under OL, skal det være kjente stemmer. Det blir også noen litt mindre kjente, men som vi mener er veldig gode. Da fortjener de å komme på lufta uansett.

Droppet nyhetene

— Så du går i vinterkrig med NRK?

— Jeg er fristet til å gjøre noe mer ut av det, om jeg ikke tar krigen, humrer den tidligere sidekommentatoren i nettopp NRK.

— Ja, vi må gjøre mer ut av det før OL. TV 2 hadde ikke noe vindu å «trene på», siden vi allerede har rettighetene. TV 2 gikk fra null vintersport til OL. Vi har alle rettighetene, påpeker Aalbu.

- Opplever du det som urettferdig at NRK drar de store massene når dere sender ski samtidig?

— Nei, jeg synes ikke det. NRK har gjort en strålende jobb. Skal vi virkelig inn og konkurrere, må vi se om vi skal ta den kampen eller ikke. Du kan se på Harald Strømme som valgte å legge ned TVNorge-nyhetene. Det var en veldig god avgjørelse, mener jeg. Du må se an hvilke sjøslag du skal ta. Vi vet at vi har rettighetene og skal gjøre det best mulig, sier Aalbu.

Satser på Bjørn

Han har selv kommentert hopp for Eurosport.

— Da sa flere i Skiforbundet at de heller så på Eurosport. Om det bare var for å skryte, vet jeg ikke. Men jeg ser ikke bort ifra at folk velger oss, dersom vi har gode eksperter med ekstrem kompetanse og formidlingsevne, sier Discovery-toppen.

En av navnene på huset han vil bygge opp til OL i 2018 er Jan Chr. Bjørn.

— Han er en type vi helt klart vil satse på. Jeg garanterer at mange i Norge vil vite hvem han er i løpet av noen få år. Jeg tror det er veldig viktig at folk kjenner igjen stemmene våre, sier Aalbu om kommentatortalentet.

— Vi var veldig spent på hva TV 2 skulle gjøre under Sotsji og Rio. Folk fikk se at det kan fungere med kommersiell TV under OL. Selv om de store navnene deres ofte ikke har kommentert en del av øvelsene tidligere, ble de kjente stemmene valgt på skiskyting, alpint, hopp og langrenn. Det var et smart trekk av TV 2, mener sportsdirektøren. (©NTB)