Oddbjørn Skartun er skadefri. Det betyr at Vidar-aktuelle Eirik Jacobsen bokstavelig talt er satt på sidelinjen. Når Bryne tar imot Fredrikstad søndag, er han ikke en gang i troppen.

Målservice kl. 15.00: Bryne-Fredrikstad

Trener Gaute Larsen bekrefter overfor Aftenbladet at Jacobsen er utelatt.

— Vi vurderer Robert Undheim som bedre, og så lenge Oddbjørn Skartun er skadefri og starter, ble det ikke plass til Jakki, forklarer Larsen.

Det betyr ganske sikkert at Jakobsen er på vei bort. 22-åringen som var en vesentlig årsak til at Bryne reddet plassen i førstedivisjon høsten 2012, var ofte skadet i fjorårssesongen og har hatt vansker med å komme tilbake for fullt i år – i sterk konkurranse med førstevalgene Aram Khalili og Oddbjørn Skartun.

For Bryne og trener Gaute Larsen er det et luksusproblem i årets sesong å kunne vrake spillere. Hele året har jærklubben slitt med skader, men mot Fredrikstad stiller han samme elver som tok sju poeng de tre siste kampene før VM-pausen.

På vinnersporet

Larsen håper rekken 1-1 mot Alta, 3-2 mot Tromsø i Tromsø og sist 2-1 hjemme mot Nest Sotra blir forlenget med tre poeng mot Fredrikstad. For klubben som før sesongen målsatte fjerdeplass, er det helt nødvendig å vinne for i første omgang å komme ut av sumpen.

18 poeng og 12. plass etter 15 kamper er langt i underkant av forventningene.

Disse 11 starter mot Fredrikstad (4-4-2):

Anders Kristiansen – Vegard Landro, Tommy Eide Møster, Henrik Breimyr, Viljar Helland Vevatne – Jon-Helge Tveita, Adnan Haidar, Sabri Khattab, Aleksander Midtsian - Oddbjørn Skartun, Aram Khalili