ALBANIA-NORGE 1-1

Norge så fortapte og planløse ut i store deler av kampen mot Albania, men klarte til slutt å berge ett poeng.

— Albania var gode defensivt, og vi slet med å få hull på dem. Men vi stod på og det var vilje helt til slutt. Vi fikk målet og det kan vise seg å være viktig, sier Egil Drillo Olsen til MAX etter kampen.

Drillos slapp inn først, som de også har gjort i samtlige av de fem foregående kvalifiseringskampene. Men fire minutter før slutt kom utligningen, via en stupheading fra Tom Høgli.

Uten inngripenen fra den uventede redningsmannen ville Norge trolig ha måttet takke farvel til VM-billetten.

— For min del er det godt å score mål, jeg scorer jo en gang i skuddåret, sier Høgli.

Etter uavgjortresultatet er det fortsatt to poeng opp til kveldens motstander, som i skrivende stund innehar andreplassen som gir play-off.

Albania gikk rett i angrep foran et fanatisk hjemmepublikum. Det hadde ikke gått 20 sekunder før Espen Ruud pådro seg kampens første gule kort. Det bar bud om en slitekamp for Norge.

Vertene hadde et hårfint spillemessig overtak i innledningen av kampen. Joshua King var et uromoment for albanerne, men Norge slet med å sette keeper Etrit Berisha på prøve.

Norges beste mulighet før hvilen kom etter en snau halvtime, da Markus Henriksen brente en god volleymulighet fra rundt seksten meter.

Det virket som at førsteomgangen skulle ebbe ut i 0-0, men så fikk plutselig Albania et hav av rom på venstrekanten.

Dårlig press fra Tore Reginiussen gjorde at Valdet Rama fikk avansere innover, og sende av gårde et skudd som Rune Jarstein ikke klarte å stoppe.

Dermed hadde Norge sluppet inn det første målet i sin sjette kamp på rad i denne VM-kvalifiseringen.

OVERRASKELSESLAG: VM-håpet lever for Albania. FOTO: NTB SCANPIX

Tarik Elyounoussi har vært blant Norges beste spillere over en lang periode, men han klarte ikke å videreføre den formen i Tirana, og ble erstattet av Valon Berisha i pausen.

Men endringen satte ikke fyr på Norge. Vettuge pasninger i lengderetningen var en sjeldenhet og Albania hadde god kontroll. Drillo valgte å stole på at muskler kunne grave laget ut av gjørma.

Alexander Søderlund kom inn for Joshua King, som hadde vært relativt usynlig etter den lovende åpningen.

Men Søderlund kom ikke inn i kampen, og feilpasninger ble en tydeligere gjengangsmelodi enn langpasninger.

Norge virket fortapte og planløse, men redningen skulle komme på ekte Drillo-vis. På dødball.

Tom Høgli har aldri vært en ruvende skikkelse i luftrommet, men albansk forsvarsspill på lilleputtnivå gjorde at høyrebacken fikk stupheade ballen i mål.

Selv uten målet var Høgli en av Norges farligste spillere, i en ukjent venstrebackrolle.

— Det var ikke optimalt å spille venstreback, men jeg forsøkte å gjøre det beste ut av det. Jeg har ikke venstrebeinet til John Arne Riise, men det gikk sånn høvelig greit, sier Høgli til MAX etter kampen.

Etter scoringen fulgte kampens mest åpne periode, men ingen av lagene klarte å finne vinnermålet.

NB: Slovenias 4-2-seier borte mot Island hindret at islendingene fikk ytterligere luke til Norge.

MÅLFARLIG: Tom Høgli ble redningen på en kveld de offensive spillerne sviktet. FOTO NTB SCANPIX