ALFHEIM: Gudmund Kongshavn pådro seg en lyskeskade på La Manga og er fortsatt ikke i full trening med resten av «Gutan». Men keeperen er på god vei og hadde en intensiv fysisk økt på Alfheim onsdag.

– Jeg føler meg i alle fall bedre trent enn noen gang, så det er utrolig bra, sier en andpusten Kongshavn til itromso.no.

– Det aller meste går bra nå (med lysken). Jeg har ikke tatt så mange utspark, men jeg har trent meget godt i flere uker. Jeg føler meg bedre rustet til å stå i mål enn jeg har gjort på et par år. Det er en deilig følelse, fortsetter Kongshavn.

Det er ikke satt en dato på når han kan trene for fullt eller spille kamper igjen. Men det som er sikkert er han ikke rekker kampen mot gamle lagkamerater i Sarpsborg 08 mandag.

– Jeg hadde veldig lyst å stå i mål mandag mot et lag jeg har spilt på før, men det kommer nok ikke til å skje. Men det er mange matcher i løpet av et år. Dette er en maraton, ikke en sprint. Jeg er 24 år og har mange meget gode år foran meg, sier Kongshavn.

– En atlet

Manuellterapeut Einar Hauglid roser Kongshavn og treningen han legger ned.

– Han er jo blitt en atlet, rett og slett. Du snakker om å få brukt tiden godt. Det ser ut som han er blitt ti centimeter lengre nå. Han har jobbet med mobiliteten sin, sier Hauglid.

– Han kan faktisk bli en bedre keeper av å være skadet?

– Han kommer til å bli en bedre keeper. Det er vi ganske komfortable med. Han ser veldig bra ut! Vi er positivt overrasket over hvor fort det går fremover nå, sier Hauglid.

Benny Lekström vokter buret mot Sarpsborg 08. I tillegg er innlånte Pål Vestly Heigre klar til den kampen. For øvrig trener G18-landslagskeeper Viktor Kristiansen med TIL om dagen.

Christian Landu-Landu og William Frantzen er også på skadelisten i TIL.

– Vi forventer at Landu er tilbake i fullt spill om en uke, sier manuellterapeut Einar Hauglid.