ISHAVSBYEN — TROMSØ 2 0-4

TILs skadeforfulgte målvakt sto samtlige 90 minutter da TIL 2 feide over bykollega Ishavsbyen med 4-0 og sikret opprykket til 2.-divisjon i kveld.

foto
COMEBACK: En fornøyd Gudmund Taksdal Kongshavn. Foto: Rune Robertsen

— Jeg har vært skadet i lang tid nå, og i løpet av de siste 11 månedene har jeg spilt to og en halv kamp. Det er jo helt sinnssykt å tenke på. Derfor er det deilig, og jeg blir nesten litt rørt over å spille igjen når jeg har jobbet alternativt i månedsvis for å vise hva jeg har å by på, sier Kongshavn til iTromsø i gangen utenfor den lille bortegarderoben på TUIL Arena.

Skademareritt

For de siste 11 månedene har Kongshavn tre ganger fått tilnærmet fått den samme lyskeskaden etter lange utspark.

  • 17. oktober 2014 for Sarpsborg 08 borte mot Brann i eliteserien.

  • 19. februar for TIL mot Aalesund i treningskamp på La Manga.

  • 16. mai for TIL mot Bodø/Glimt borte i eliteserien.

Kongshavn rakk bare å spille to seriekamper fra start mot Mjøndalen og Vålerenga i mai før han spilte 17 minutter i Bodø før han ble skadet på ny.

— Det har ikke gått helt som verken jeg eller TIL hadde forventet, så det er på tide at jeg begynner å bidra, sier Kongshavn til iTromsø.

foto
GLAD: Gudmund Taksdal Kongshavn gjorde unna 90 minutter mot Ishavsbyen mandag kveld. Foto: Rune Robertsen

Mot Ishavsbyen ble ikke målvakten stilt på særlig mange prøver. Kun et frispark rett før pause ga Kongshavn en skikkelig utfordring, noe han løste bra på den mørke og forblåste banen.— Deilig å kjenne at kroppen responderer bra, og at jeg klarer å stå løpet ut 90 minutter. Å holde nullen i det jeg selv karakteriserer som en prikkfri kamp betyr mye for meg i dag.

Tatt god tid

Lysketrøbbelet gjorde at Kongshavn sjelden valgte å spille lange utspark i 3.-divisjonsoppgjøret.

— Jeg kjenner ingenting til skaden, men planen var å spille oss ut så mye som mulig. På trening har jeg sparket ballen til midtbanen og vel så det. Vi har tatt oss god tid siden skaden kom på nytt i mai, sier målvakten.

Han sier han kan stå i eliteserien i høst ”dersom trenerne mener de trenger det”.

— Fokuset er å gjøre alt rett ut dette året for å bygge meg opp, og få en god oppkjøring mot neste sesong, sier Kongshavn.

Lars Petter Andressen er trener både for A-laget og B-laget og følger Kongshavn tett.

— Han er en fantastisk type og en god keeper. Nå handler det om at han skal komme seg tilbake igjen og bli helt frisk, sier Andressen til iTromsø.