KRISTIANSUND-SANDNES ULF 2-3

KRISTIANSUND (Aftenbladet): Kristiansund ledet oppskriftsmessig 2-1 over Sandnes Ulf etter 70 minutter i mandagens oppgjør. Så skjedde det som skulle endre kampbildet totalt. Dommer Kim Rune Borgersen skulle gi et gult kort til Kamer Qaka – men ga kortet til feil spiller.

Tor Erik Torske, som fikk kortet, hadde tilfeldigvis et gult kort fra før i tillegg – og dermed fikk han marsjordre.

I løpet av det siste kvarteret med èn mann mer, snudde Sandnes Ulf kampen til 3-2. Pontus Engblom satte inn et straffe, før Nikolaj Geertsen headet inn vinnermålet like før slutt.

Dommerekspert: — Omkamp på sin plass

— Det eneste riktige her vil være omkamp. Jeg tror dommer Borgersen kommer til å innrømme feilen. Alle ser jo hvor avgjørende denne feilen er for kampbildet, så jeg tror dette blir omkamp, sier tidligere toppdommer og nåværende dommerekspert i TV2, Per Ivar Staberg til Aftenbladet.

Han begrunner dette med at avgjørelsen til Borgersen ikke handlet om en skjønnsmessig vurdering – men rett og slett var riv, ruskende gal.

— Jeg anser sjansen for omkamp som godt over 50 prosent. Da er jeg kanskje risikovillig, men den tar jeg alle dager i uka. Det er så åpenbart – det er jo ingen rom for at spilleren fikk det feilaktige kortet for noe annet, fortsetter han, og legger til at en omkamp forutsetter at Kristiansund har lagt inn protest.

KBK har varslet protest

Det har de gjort, bekrefter KBK-leder Kjetil Thorsen overfor Aftenbladet.

— Vi har varslet protest. Vi registrerer at en spiller som overhodet ikke skulle hatt kort, fikk sitt andre gule og dermed rødt, og driver og leser oss opp på det juridiske nå, sier KBK-leder Kjetil Thorsen til Aftenbladet.

- Mener dere omkamp er det eneste rettferdige her?

— Det er for tidlig å si noe om, det er fortsatt ganske ferskt for oss. Men jeg har fått hundrevis av SMS-er fra folk som mener det er helt på sin plass, sier han.

Tor Erik Torske kommenterer hendelsen slik:

– Det jeg tenker er at det er helt feil. Det er urettferdig. Jeg hadde først helt glemt den situasjonen fordi det var en lang fordel der, også når han plutselig viste meg det gule kortet prøvde jeg å bedyre min uskyld. De ga meg etter hvert medhold i at det ikke var meg, men da var det for sent. Jeg synes det er dårlig at de ikke klarer å gjøre om på avgjørelsen sin, sier Torske til NTB.

33-åringen forteller at han har vært inne i dommergarderoben hos Borgersen og hans team etter kampen.

– De hadde ikke sett situasjonen, men de hadde innsett at de har gjort en tabbe. De sa at det ikke var noe annet de ville enn å gjøre slike situasjoner riktig, men det er en mager trøst når vi taper. Til og med Sandnes Ulf sa at det var feil, hvert fall til meg, forklarer Torske.

Sæternes fnyser av omkampsnakket

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes innrømmer at avgjørelsen var feil, mennærmest fnyser av snakket om omkamp

— Det blir ikke omkamp. Man kan ikke spille omkamp hver gang dommer gjør en feil, sier Sæternes.

Samtidig bruker han saken med Aksel Berget Skjølsvik mot Lillestrøm i 2014 som eksempel. Skjølsvik fikk rødt kort i den kampen, på stillingen 2-1 til LSK. Kampen endte 4-1, men Ulf protesterte på det feilaktige røde kortet. Det endte med at kortet ble strøket.

- Hva tenker du om kommentarene til Per Ivar Staberg?

— Jeg liker Staberg godt, jeg, men han har jo lagt opp nå, så han kan slenge ut hva han vil. Skal de protestere på kortet, kan vi protestere på forseelsen som skjedde før 2-1-scoringen deres i tillegg. Da må jo det målet også tas bort, sier Sæternes, som understreker at flere prøvde å gi beskjed til dommeren om at det var feil mann som fikk kortet.

Ulf-treneren velger å heller fokusere på den viktige seieren – og måten Sandnes Ulf klarte å utnytte muligheten på da de snudde 1-2 til 3-2 med èn mann mer de siste tjue minuttene.

— Vi klarte virkelig å mobilisere, og sto opp – det skal guttene ha ros for. Vi møtte et lag som virkelig var i dytten, så det at vi kommer tilbake er sterkt, sier Sæternes, som ikke er redd for at alt snakket om omkamp skal ta bort noe av selvtilliten og godfølelsen hos spillerne sine etter seieren.

— Dette kommer ikke til å få noen særlig konsekvenser, avslutter han.

Om han får rett, er opp til NFF.