ANDERLECHT — PSG 0-5

Allerede ved pause hadde Zlatan scoret tre i kveldens Champions League-kamp. Han ga seg ikke der.

Belgisk fotball har fått mye god omtale de siste par årene, men mot Zlatan Ibrahimovic og PSG hadde ikke stakkars Anderlecht en sjanse i kveld.

Et drømmemål etter 36 minutter kompletterte Zlatans hurtige hattrick hvor de første to scoringene kom etter 16 og 22 minutter. Det andre var for øvrig en herlig hælflikk.

Men selve prikken over i-en var 3-0. Den kom fra snaue 25 meters hold da Zlatan knuste til på en klarering og fikk en helt vidunderlig treff. Snitthastigheten på raketten av en scoring ble målt til 117 km/t, ifølge Fox Sports.

Selv Anderlecht-fansen kunne ikke gjøre annet enn å applaudere målet.

— Det var et bra mål, jeg kan ikke klage. Det er en stor ære for meg når Anderlecht-fansen klapper for det. Det sies at det er første gang det har skjedd, sa Zlatan til Viasat etter kampen.

Fortsatte etter pause

I andre omgang var Zlatan noe snillere med belgierne. Men han var igjen frampå etter 62 minutter. Også spisskollega Edinson Cavani noterte seg for nettkjenning, og dermed endte det 5-0 til det franske laget i den belgiske hovedstaden.

— Det er ikke noen lette kamper i Champions League. Men nå har vi ni poeng på tre kamper. Vinner vi neste, er vi videre, sier Zlatan om veien videre.

Dette var for øvrig første gang 32 år gamle Zlatan Ibrahimovic' scoret tre i Champions League.

Og når han da like godt puttet fire, så sendte det ham inn på en eksklusiv liste - bare ni andre spillere har scoret fire eller flere mål i én Champions League-kamp.

Bare tanken på supersvensken får garantert Portugal til å svette litt ekstra foran playoff-kampene til VM, som spilles i midten av november.

Når det er sagt - portugisernes egen superstjerne, Cristiano Ronaldo, scoret to ganger før pause i kveld. Det for Real Madrid mot ingen ringere enn Juventus i gruppe B. Det holdt til 2-1-sier for Real i en kamp som kommer til å huskes for en pussig filming av Arturo Vidal.

Tungt for Solbakken

Galatasaray gjorde det riktig så vanskelig for Ståle Solbakkens FCK i det andre oppgjøret i gruppe B. Allerede ved pause sto det 3-0 til tyrkerne. FCK reduserte rett før slutt, og sluttresultatet ble 3-1. Daniel Braaten spilte de første 84 minuttene for FCK.

På Old Trafford vant Manchester United vant 1-0 mot Real Sociedad i en underholdende og sjanserik kamp.

Scoringen kom etter et tidlig selvmål av Inigo Martinez. Selvmålet var klønete, men prestasjonen til Wayne Rooney i forkant, hvor han rundlurte et par av spanjolene, var meget elegant.

Fakta Champions League-kampene

Gruppe A:

Leverkusen (Tyskland) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Stefan Kiessling (22), 2-0 Simon Rolfes (str. 50), 3-0 Sidney Sam (57), 4-0 Kiessling (72).

24.000 tilskuere.

Manchester U. (England) – Real Sociedad (Spania) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Inigo Martinez (selvmål 2).

74.500 tilskuere.

Gruppe B:

Galatasaray (Tyrkia) – FC København (Danmark) 3-1 (3-0)

Mål: 1-0 Felipe Melo (10), 2-0 Wesley Sneijder (38), 3-0 Didier Drogba (45), 3-1 Claudemir (88).

Real Madrid (Spania) – Juventus (Italia) 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (4), 1-1 Fernando Llorente (22), 2-1 Ronaldo (str. 29).

Rødt kort: Giorgio Chiellini (48), Juventus.

71.000 tilskuere.

Gruppe C:

Anderlecht (Belgia) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-5 (0-3)

Mål: 0-1 Zlatan Ibrahimovic (17), 0-2 Ibrahimovic (22), 0-3 Ibrahimovic (36), 0-4 Edinson Cavani (52), 5-0 Ibrahimovic (62).

17.000 tilskuere.

Benfica (Portugal) – Olympiakos (Hellas) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Alejandro Dominguez (29), 1-1 Oscar Cardozo (83).

20.000 tilskuere.

Gruppe D:

CSKA Moskva (Russland) – Manchester C. (England) 1-2 (1-2)

Mål: 1-0 Zoran Tosic (32), 1-1 Sergio Agüero (34), 1-2 Agüero (42).

6000 tilskuere.

Bayern München (Tyskland) – Viktoria Plzen (Tsjekkia) 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Franck Ribéry (str. 25), 2-0 David Alaba (37), 3-0 Ribéry (61), 4-0 Bastian Schweinsteiger (64), 5-0 Mario Götze (90).