Den tidligere brasilianske toppspilleren Zico vil satse på å bli president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) når Sepp Blatter går av.

Sveitsiske Blatter ga beskjed om at han ville trekke seg tilbake for en drøy uke siden. Det skjedde bare noen dager etter at han var gjenvalgt for en femte periode på kongressen i Zürich.

Blatter var da satt under hardt press etter at flere FIFA-topper ble fengslet etter mistanke om korrupsjon, og etter noen dager i søkelyset ga han etter for presset.

Blant tidenes beste

Prins Ali Bin al-Hussein fra Jordan stilte som motkandidat mot ham i Zürich, og det er ventet at også han vil være kandidat når FIFA skal velge ny toppleder, men nå kommer også legenden Zico på banen.

Han er kjent som en av de aller største spillerne fra Brasil noensinne. Han var fast inventar på landslaget fra 1976 til 1986. Han har jobbet som trener siden 1999. Blant de lagene han har hatt treneransvaret for er det japanske landslaget.

— Mye må endres

Blatter overtok som president i FIFA etter brasilianeren João Havelange. Nå kan en ny brasilianer være på vei inn i presidentstolen.

– Jo, jeg kan bekrefte at jeg er kandidat, sier 62-åringen ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Jeg føler at jeg har det som trengs for denne jobben, og det som er helt sikkert er at mange regler trenger å bli endret, legger han til.

Sepp Blatter har sittet som FIFA-president siden 1998. Han går trolig av i løpet av de kommende 10-11 månedene.