MØTER BERLIN: Pål Higson mener Oilers har en ok mulighet til å slå ut Berlin i 16-delsfinalene som spilles 22. september og 6. oktober. MØTER BERLIN: Pål Higson mener Oilers har en ok mulighet til å slå ut Berlin i 16-delsfinalene som spilles 22. september og 6. oktober. Foto: Foto: Jan Inge Haga

Higson om trekningen: - Vi har en fair sjanse

Sjekk hvem Oilers og Storhamar møter i 16-delsfinalene i hockeyens mesterliga.

Norske hockey har hatt mye å juble for de siste dagene. Her feirer Oilers scoring mot den tsjekkiske seriemesteren Ocelari Trinec. Nå er mostanderen i 16-delsfinalen i CHL klar. Foto: Jan Inge Haga

STAVANGER (aftenbladet): Oilers møter Eisbären Berlin i 16-delsfinalen i ishockey. Oilers spiller bortekampen tirsdag 22. september og tar i mot Berlin i DNB Arena tirsdag 6. oktober. Det ble klart etter tirsdagens trekning i Helsinki.— Kanonkult, var Oilers-leder Pål Higsons første kommentar etter trekningen.

— Berlin er et attraktiv lag for oss. Det er en solid og stor klubb. Spennende. Jeg mener vi skal ha en fair sjanse mot dem, legger Higson til overfor Aftenbladet.

Bortekamp først

Ettersom Oilers vant sin pulje med tsjekkiske Ocelari Trinec og finske Kuopio KalPa i gruppespillet, får laget en fordel videre i turneringen. Fra og med 16-delsfinalen spilles det best over to kamper (hjemme og borte), og Oilers spiller nå hjemmekampen sist så lenge de henger med i turneringen.

Higson forteller at Berlin har vunnet serien eller sluttspillet i Tyskland flere ganger de siste 10 årene. Han legger til at de klubben har litt problemer de siste to årene, men at laget trekker 14.000 tilskuere til kampene i O2 Arena.

-De har et sterkt mannskap, dette blir absolutt en utfordring for oss. Det er også litt spesielt at de har Petri Vehanen i mål. Han spilte i Stavanger på slutten av 90-tallet, legger Higson til.

-Dessuten er Berlin en attraktiv motstander for fansen vår. Det er kort reise og en kjekk å by å dra til, legger Higson til.

Møtte overraskede klubbledere

Pål Higson hadde tatt turen til trekningen i Helsinki tirsdag formiddag. Han pratet en god del med representanter fra de 31 andre klubbene som er videre i mesterligaen.

— De jeg har snakket med, er alle overrasket over at to norske lag har gjort det så bra. At vi har vunnet hver vår pulje og slått sveitsiske, tsjekkiske og finske lag. De er positivt overrasket over at norsk hockey har tatt det steget. Tidligere pleide disse lagene å male isen med norske lag, forklarer Higson stolt.

Under trekningen ble det også klart hvem som blir den neste motstanderen for Oilers – dersom de slår ut Berlin. Da venter vinneren av oppgjøret Skellefteå-HC Kosice.

Storhamar imponerte også i sin gruppe og vant sin pulje. Under trekningen fikk CHL-presidenten Martin Baumann spørsmål om hvordan turneringen har blitt mottatt av publikum. Baumann trakk fram Storhamar som klubben hvor han hadde blitt mest imponert over engasjementet og frammøtet av tilskuere.

Storhamar skal spille mot Red Bull Salzburg.