GIR IKKE OPP: Joshua Gatts kne ble operert for tredje gang denne uka, men MFK-spilleren er fast bestemt på at han skal tilbake på fotballbanen. GIR IKKE OPP: Joshua Gatts kne ble operert for tredje gang denne uka, men MFK-spilleren er fast bestemt på at han skal tilbake på fotballbanen. Foto: BJØRN BRUNVOLL

Skadeforfulgt Molde-spiller kan bli borte fra fotballen i ett år til

Joshua Gatt operert igjen.

MOLDE: Joshua Gatt ble denne uka operert av en spesialist på kneskader i München. Han blir trolig borte fra all fotball fram til neste sommer.

— Jeg må trolig vente til neste år en gang før jeg kan spille fotball. Det kan ta seks måneder. Det kan ta tolv måneder. Det er umulig å vite nå, sier Gatt til Rbnett på telefon fra Tyskland.

Amerikaneren ble stygt skadet i juni 2013 og opererte både korsbånd og flere andre bånd i USA. I mars i fjor røk korsbåndet i venstre kne igjen og angriperen ble operert på nytt i Drammen i mai. Tolv måneder seinere gikk han av banen mot Mjøndalen. Siden har det vært stille rundt MFK-vingen. Nå er han operert i Tyskland etter råd fra USAs landslagstrener Jürgen Klinsmann.

— Jeg har reist over alt og blitt undersøkt av mange leger. Til slutt valgte jeg å gjøre et nytt inngrep hos professor Stefan Hinterwimmer i München. Klinsmann anbefalte meg denne legen og jeg er veldig fornøyd med behandlingen jeg har fått her, sier Gatt.

- Hva skjedde med kneet ditt etter den siste skaden i mai, ble korsbåndet revet av for tredje gang?

— Nei, korsbåndet var ikke av nå, men det hadde ikke grodd riktig etter den forrige operasjonen. Det førte til ekstra press og stor påkjenning i resten av kneet som tidligere også varm operert. Og dette ledet fram til de mindre skadene som oppsto i kampen mot Mjøndalen, sier Gatt.

Han blir værende på sjukehuset i München et par dager til. Så kommer han til Molde for å starte opptreningen. Etter to måneder drar han tilbake til München for videre opptrening hos en spesialist som også er anbefalt av Jürgen Klinsmann, og som har samarbeidet med det amerikanske og tyske landslaget på kneskader.

- Neste sommer er det tre år siden du ble skadet første gang. Er du fortsatt like bestemt på å komme tilbake som toppspiller?

— Ja. Jeg har fått gode tilbakemeldinger etter operasjonen og gir ikke opp håpet. Jeg har vært uheldig, men sitter ikke her og er trist nå. Jeg har blitt slått i bakken før, og vet at jeg kan reise meg igjen. Dette er ikke over, jeg skal spille fotball igjen, sier Joshua Gatt.

Amerikanerens kontrakt med Molde Fotballklubb løper ut denne sesongen.