ALFHEIM: Det er lite som har gått TIL og Remi Johansens vei den siste tiden.

De ligger nest sist på tabellen, plassen foran tabelljumbo og erkerival Bodø/Glimt, som er verter for morgendagens 16. mai-kamp.

– Det er selvsagt spesielt. Det er «slaget om Nord-Norge», men samtidig får vi ikke mer enn tre poeng om vi vinner, så det er ikke mer enn det som står til. Samtidig kommer det til å bli utrolig gøy. Det er første gang på mange år at vi møter de i eliteserien, så det gjør det jo litt ekstra spesielt, sier Remi Johansen til iTromsø.

Remi Johansen er eneste gjenværende spiller fra laget som startet mot Bodø/Glimt 18. oktober 2009, sist lagene møttes på Aspmyra. Morten Moldskred var på benken den kampen og kom inn som innbytter i 2. omgang.

– Revansjesugen

Johansen spilte begge kampene i 2009, det året Glimt rykket ned.

16. mai-kampen på Alfheim endte målløst, mens oppgjøret på Aspmyra endte 1-1. – Vi er nødt til å begynne å sanke poeng, uansett hvem motstanderen er. Dette er en veldig fin anledning å gjøre det på. Vi har virket bra på trening og det kommer til å bli skikkelig trykk på Aspmyra fra både TIL— og Glimt-supporterne, så vi gleder oss veldig, sier Johansen.

Steinar Nilsen er ikke i tvil om at de er godt forberedt.

– Vi har en ekstremt revansjesugen gruppe og vi har gått igjennom de tingene vi må bli bedre på og gjort en solid jobb på treningsfeltet. Vi er klar for kampen mot Bodø/Glimt og har veldig lyst til å reise derfra med tre poeng, sier Nilsen.

Spissreserve

Zdenek Ondrasek sto over fredagens trening, men er forventet å bli klar til kampen.

På treningsfeltet ble tomålsscoreren fra Vålerenga-kampen, Magnus Andersen, drillet på topp.

– Jeg er klar der Steinar vil bruke meg, men vi håper Zdenek (Ondrasek) blir klar. Jeg tar den utfordringen om å være spiss, skulle det være bruk for det, sier Andersen.

Som også gleder seg ekstremt mye til kampen.

– Jeg har aldri spilt 16. mai-kamp mot Glimt, men jeg har hørt historiene om det trykket og den stemningen som er på de kampene, så jeg ser veldig fram til å oppleve det, sier Andersen.

Han er klar på at «Gutan» også har gjort nødvendige endringer etter 12 baklengsmål på de tre siste kampene.

– Vi har pratet mye og vi har gjort noen endringer, uten at jeg ønsker å gå inn på hva de er, og håper vi lykkes med det, sier Andersen.

Christian Landu-Landu og Lars-Gunnar Johnsen er begynt å nærme seg, men er ikke med i troppen. Benny Lekström, William Frantzen, Fredrik Mikaelsen, Jostein Gundersen og Lasse Nilsen er heller ikke med i 17-manns troppen.

– Det er godt å se at de nærmer seg med stormskritt og vi håper de er tilgjengelig snart. Vi har en god og bred tropp og skal gjøre alt vi kan for å ta tre poeng, sier Steinar Nilsen.