NEW YORK/OSLO (aftenposten.no): Mats Zuccarello er satt på sidelinjen på ubestemt tid med "en skade i øvre del av kroppen", melder NHL-klubben New York Rangers.

Ifølge New York Post dreier det seg om en hjernerystelse.

Aftenposten var til stede på treningsanlegget i Tarrytown mandag. Ingen der ville bekrefte at det er en hjernerystelse det dreier seg om.

Zuccarello var heller ikke selv på treningen mandag.

Han fikk en puck i hodet og måtte gå i garderoben i første periode da New York Rangers fredag vant over Pittsburgh Penguins og sikret seg kvartfinalebillett i NHL-sluttspillet.

Landslagslege Ola Fosse sier at det er umulig å vite hvor lenge man er ute med en hjernerystelse. Han presiserer at han uttaler seg på generellt grunnlag, og at han ikke kan si noe mer om Zuccarellos skade enn hva klubben gjør.

— Det tar så lang tid som det må ta å komme tilbake etter en hjernerystelse. Det kan ta kort tid, og det kan ta lang tid, sier han til Aftenposten.

- Kan det ta flere uker?

— Ja, det kan det gjøre. Det er eksempler på at det tar lang tid, men i de fleste tilfeller går det over i løpet av kort tid. Da snakker man om dager, heller enn om uker, sier landslagslegen.

Blir Zuccarello ute lenge er det et hardt slag for Rangers. Nordmannen har gjort seg selv til en av de mest sentrale i laget som prøver å følge opp fjorårets finaleplass i Stanley Cup.

Fikk puck i hodet

Nordmannen fikk under 5 minutter på hjemmeisen i Madison Square Garden, men rakk å sende av gårde tre skudd mot mål før han ble truffet av en puck på venstresiden av hjelmen mot slutten av første periode.

En Rangers-talsmann opplyste natt til lørdag norsk tid at Zuccarellos skade var under evaluering. Rangers-sjefen Alain Vigneault forsikret riktignok om at nordmannen var «ålreit», ifølge New York Daily News.

– Jeg fikk beskjed om at det gikk bra med ham, men jeg gikk ikke nærmere inn på det, sa Vigneault til presset etter kampen.

Zuccarellos lagkamerat J. T. Miller ble også spurt om nordmannens skade.

— Det er tøft. Slike ting skjer, dessverre. Man håper at han er OK, først og fremst, men spesielt siden han er en stor spiller, han er en stor del av laget, sa Miller til New York Daily News.

Aftenposten er på mandagens trening i Tarrytown, og kommer tilbake med siste nytt derfra.