VAL SENALES (adressa.no): Fortsatt er såret under det høyre øyet godt synlig. Det er gått nesten en måned siden Tomas Northug spilte for Mosviks 6. divisjonslag under sesongens siste seriekamp mot Bratsberg.

Etter 25 minutters spill gikk han opp for å heade ballen. Inn fra siden kom en Bratsberg-spiller litt for sent.

— Det var ille. Det så ikke bra ut, medgir Petter Northugs lillebror til adressa.no.

Sjekket av lege

Han oppholder seg nå i italienske Val Senales sammen med resten av det norske sprintlandslaget. Mellomste bror Northug satser på å komme til Sotsji-OL. Heldigvis satte ikke taklingen på fotballbanen noen stopper i treningsarbeidet.

— Det er det vondeste jeg noen gang har opplevd, men dagen etterpå var jeg ute på en tre og en halvtimes løpeøkt. Jeg så ikke ut, smiler Northug.

Kampen endte til slutt med 1-6-tap. Tomas Northug måtte gå av banen etter uhellet midtveis i første omgang. Deretter dro han til lege Are Løset for kontroll.

Unngikk hjernerystelse

— Han limet og stripset meg sammen. Frispark fikk jeg ikke. Jeg tror det endte med drop, hvor Bratsberg sparket ballen til oss. Det burde nok ha blitt et soleklart rødt kort, mener Northug.

Heldigvis slapp han alvorlige skader.

— Jeg slapp unna hjernerystelse. Jeg er glad for at jeg ble truffet akkurat der han traff meg.

Også storebror Petter og lillebror Even spilte i seriekampen på Dalgård 5. oktober.

Angrer ikke

Til tross for uhellet angrer ikke Tomas Northug på at han deltok i 6. divisjonskampen. Han innser at fotballen innebærer en risiko, men mener det er verdt det.

— Det er mange som har spurt meg om jeg angrer på at jeg spilte. Det gjør jeg ikke. Det er mange som vil ha det til at fotball er skummelt. Det er en risiko i alt en gjør, men jeg synes det er såpass artig at så lenge jeg holder meg skadefri tror jeg fotball er bra for treningsarbeidet, sier Northug.