Til helgen venter et av sesongens store høydepunkt for Andreas Bakkerud: VM-runden på Lånkebanen i Hell.

Over 200 bergenske Bakkerud-fans er ventet til arenaen i Nord-Trøndelag, og alle ønsker en bit av bilføreren fra Morvik. Bakkerud er innstilt på at det blir en meget travel helg også når han ikke sitter bak rattet, men lover seg selv at han ikke skal bruke like mye tid på det utenomsportslige som han gjorde under fjorårets VM-runde på Lånke.

— Denne sesongen har jeg endret på opplegget for VM-helgene. Tidligere har jeg gått rundt og mast med alle mellom heatene. Både utover fredagskvelden og lørdagskvelden har jeg stilt opp for supporterne på hotellet. Det har rett og slett tatt for mye energi. I år har jeg heller gått opp på rommet mitt klokken 19, og hørt på musikk eller sett en film, sier Bakkerud.

Trekker seg tilbake

Under runden i Norge i fjor hadde han fullt kjør med sponsoroppdrag og opplegg for publikum fra torsdag til søndag.

Det hele endte med en stor sportslig skuffelse da Bakkerud forsvant ut av konkurransen i semifinalen. I år har han valgt å bo på et annet hotell enn de fleste supporterne.

— Det kan være greit å komme seg litt unna når det blir festligheter på kvelden. Selvfølgelig er det viktig å stille opp for samarbeidspartnere og supportere, men jeg er der først og fremst på grunn av drømmen om å bli verdensmester. Og hvis jeg først er der med fansen, kan det fort bli mye. Jeg er ikke den som lett sier nei til dem som vil snakke, sier 23-åringen.

Likevel blir ikke de utenomsportslige oppdragene helt kuttet ut i år. Lørdag kveld har Bakkeruds team leid en låve hvor hele supporterklanen møtes for middag og lystig samvær, og hovedpersonen selv vil også være til stede en stund.

— Og det er ikke bare bergensere som heier på Andreas. Han begynner å få bra støtte i Trøndelag også, sier Jan Tore Brustad, Bakkeruds manager.

Flere endringer

Etter fjorårssesongen, som endte med en femteplass i VM-sammendraget for Bakkerud, satte sjåføren og manageren seg ned for å finne ting som kunne gjøres annerledes. De har også kuttet i staben rundt Bakkerud

— Min fysiske og mentale trener Fredrik Brenna-Lund var med på de fleste løpene i fjor, mens vi i år heller har holdt kontakten på telefon. I det hele tatt er det færre folk rundt meg på løpene denne sesongen, forklarer Bakkerud.

Deltakelsen under helgens runde er rekordstor, med 47 biler til start i Supercars-klassen. Petter Solberg leder klart etter de syv første VM-rundene, med Andreas Bakkerud på annenplass i sammendraget.

— Det at et eget fly fløy bilene over fra Canada, viser hvor langt rallycrossporten nå er kommet. Med to nordmenn i toppen og strålende vær ligger an til en kjemperunde i helgen, tror Brustad.

Semifinalene og finalene sendes på Viasat 4 fra klokken 15 søndag.