Selv om Manchester United har hatt en god sesongstart poengmessig, bare to poeng bak serieleder Manchester City, vansker det stadig kritikk mot laget og dets manager Louis van Gaal.

Etter at United onsdag kveld røk på straffekonkurranse i ligacupen mot Middlesbrough, er det nå Manchester United-legende Paul Scholes som hiver seg på kritikktoget.

— Mangel på kreativitet

I et intervju med BBC Radio forklarte han at han synes United defensivt ser veldig bra ut, men blir trist av å se lagets spillestil under nederlenderen.

— Det er en mangel på kreativitet og risiko, sier Scholes i intervjuet.

Mange mener Louis van Gaal bør benke Wayne Rooney, men United-spilleren får støtte fra Paul Scholes. Foto: Ap

— De er et lag du nok ikke har lyst å møte siden de er veldig godt organisert, men det ser ikke ut som van Gaal vil at laget hans skal slå motstanderen. Det er nok ikke et lag jeg hadde likt å spille for, sier den tidligere midtbanespilleren.

Scholes bør vite hva han snakker om. 718 kamper fikk han for Manchester United, hvor han vant 11 seriemesterskap og fikk med seg to mesterliga-titler. Rødtoppen scoret også 14 mål på 66 landskamper for England.

— Rooneys bevegelser er fantastiske

Wayne Rooney var en av spillerne som bommet under straffekonkurransen onsdag kveld, og mange mener at engelskmannen bør benkes av Louis van Gaal. Fotballskribent i The Guardian, Paul Wilson, skriver torsdag at Wayne Rooney trenger å hvile, selv om det kan koste ham kapteinsvervet.

Det er ikke nødvendigvis Scholes, som spilte flere sesonger sammen med Rooney i den røde United-trøya, enig i.

— Jeg var på kampen mot City søndag, og Rooneys bevegelser er fantastiske. Men når du spiller i et lag der ingen er forberedt på å slå pasninger til deg, blir du så irritert at du får lyst å dra ut håret ditt etter 20 minutter. Jeg spilte med mange spisser som jeg ikke tror kunne spilt i dette laget, sier Scholes, og nevner navn som Andy Cole og Ruud van Nistelrooy.

Manchester United møter Crystal Palace på bortebane lørdag. Med eller uten Rooney på laget.