Torsdag morgen ble det utstedt ekstremvarsel for Trøndelag for det kommende døgnet. Det skjer etter at meteorologene onsdag sendte ut et forvarsel om store nedbørsmengder.

Følg Rosenborg-Dnipro direkte her klokken 19.00

Det er ventet at det vil komme mellom 100 og 130 millimeter nedbør i løpet av det neste døgnet, en mengde man ikke opplever mer enn hvert 25-50 år.

Det er dårlige nyheter for banemannskapet på Lerkendal i forkant av Europaliga-kampen mot Dnipro Dnipropetrovsk.

— Vi har pakket inn banen i plast og la på dukene etter treningen i går kveld, slik at vi har fått holdt vannet unna til nå. Det er klart at det er så uheldig som det går an å få det, men vi har aldri avlyst en kamp og har ikke tenkt til å gjøre det i kveld heller, sier banemester Anders Øien og understreker at det ikke er noe fare for at kveldens kamp blir avlyst.

Har erfaring med tøffe forhold

De skal ha på duken som dekker gressmatta frem til klokken 17.00, to timer før kampstart, da UEFA krever at den skal fjernes. Øien håper at regnet skal avta på ettermiddagen slik meteorlogene har meldt, men om det så fortsatt regner i store mengder, er han sikker på at de skal klare å håndtere det.

— Jeg føler ikke vi har værgudene med oss, men vi er vant til å arrangere kamper i verre vær enn dette. Vi har hatt kamper i 25 minusgrader og med en halvmeter snø, sier han.

— Fantastisk uansett vær

På gårsdagens pressekonferanse med Dnipro-trenerMyron Markevytsj var de ukrainske journalistene nysgjerrige på hvordan Dnipro ville takle de tøffe værforholdene og et eventuelt snøfall. Markevytsj var klar på at det ikke ville bli noe problem og Øien legger ikke skjul på at det kan bli vanskelige spilleforholdt.

— Det er overhodet ikke ideelt for spillet. Det kan bli en ekstremt bløt bane, men heldigvis har vi lagt på dukene. Det blir uansett en fantastisk kveld uansett vær. Man må være positiv og vi kan ikke gjøre noe med været, sier han.

PS! Rosenborg har faktisk måtte utsette en kamp grunnet overvann en gang tidligere. Det skjedde 16. mai 1993 mot Lillestrøm.