Roy Johansen er Vålerengas neste trener. Roy Johansen er Vålerengas neste trener. Foto: Ingar Storfjell

Bekreftet: Roy Johansen blir Vålerengas neste trener

Går fra landslaget til «Iskrigerne» fra Oslo øst.

Landslagssjef Roy Johansen tar over som Vålerenga-trener når Espen «Shampo» Knutsen går over i en rolle som klubbens sportssjef etter sesongen.

Det ble bekreftet på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig «trigget» og fornøyd. Dette er moderklubben min, sa Johansen.

55-åringen har vært landslagssjef siden 2001. Før det var han trener i Vålerenga i fem sesonger. På tampen av fjoråret ble det kjent at Johansen ikke fortsetter som trener landslaget. Petter Thoresen overtar det ansvaret fra 1. juni.

– Det har vært fine år med et fantastisk lag. Jeg gikk fra jobben som trener for Vålerenga til landslaget. Nå er jeg ferdig til sommeren med VM i Moskva som avslutning etter 16 år. Da blir det kanskje 16 år i Vålerenga, sa Johansen.

Skal bygge lag

Nåværende trener Espen Knutsen var strålende fornøyd med nysigneringen. Han går over i en rolle som sportssjef når Johansen er på plass etter å ha fullført kontrakten med Ishockeyforbundet.

– Vi er veldig, veldig fornøyd med å ha fått inn Roy. Nå fortsetter lagbyggingen som vi har begynt på, sa Knutsen.

Johansen spilte for Vålerenga fra 1976 til 1982. På onsdagens pressekonferanse fortalte han at klubbens stadionplaner var en sterk bidragsyter til at han takket ja til jobben på Jordal.

– Det var selvfølgelig en gulrot og delaktig i min motivasjon. Med et fantastisk anlegg ser jeg store muligheter til å skape noe som er ekstraordinært i norsk idrett. Vi ønsker naturligvis å ta tilbake hegemoniet i norsk ishockey, men det krever økonomi. Det tror vi blir lettere med det nye anlegget, sa Johansen. (NTB)