Spissen fra Hamar ble tirsdag tatt ut i landslagsvarmen igjen etter et opphold på rundt to år. 25-åringen står med sju landskamper for A-laget.

Om det blir nye kamper i omspillsoppgjørene mot Ungarn 12.— og 15. november gjenstår å se, men Strømsgodsets måltyv med ni mål på de ni siste kampene er i hvert fall med i Høgmos tropp på 24 spillere.

Høgmo er imponert over det han har sett av Marcus Pedersen i det siste.

— Marcus har hatt en rivende formutvikling i Strømsgodset, der han stort sett scorer i hver eneste kamp, ofte har det vært svært flotte mål også. Han er med i flere av spillets faser der vi ønsker han skal være, sier Høgmo til NTB.

Høgmo hadde også Pedersen inne i troppen rett etter at han overtok som landslagssjef for to år siden. Da scoret han ett mål borte mot Danmark.

Se hele troppen her:

Motgang

Pedersen har hatt en god del motgang de siste årene, og i Brann fikk han ikke vist potensialet med seks mål på 19 kamper. Etter at han ble hentet til Strømsgodset snudde det.

— Det er ofte sånn det er. Vi skal huske på at han fortsatt er en relativt ung spiller, og når han da bytter klubb slik han har gjort så påvirker ofte det totaliteten, enten det er snakk om opp- eller nedturer. Nå er han tilbake i en klubb og et miljø han trives godt i, i en klubb med et kompetent trenerteam. Summen av det er at han er kommet i en strålende flytsone.

Negativt

— Marcus Pedersen er også en spiller som ofte har havnet i et negativt søkelys. Han uttalte nylig at han gjerne tar seg en fest hvis det er stund til neste kamp, og han er på mange måter en spiller som beveger seg litt utenom allfarvei. Hans holdninger går ikke på tvers av det landslaget ønsker seg?

— Jeg tenker at det i Godset-miljøet er en meget god treningskultur, der de også er opptatt av å se det hele mennesket. Marcus har fått innpass i dette miljøet, og han har en «attitude» og holdning som jeg liker, sier Høgmo.

Pedersen var ikke den eneste formspilleren som fikk innpass i troppen. Det samme gjaldt Moldes Mohamed Elyounoussi.

Motsatt ble Bournemouth-spissen Joshua King parkert denne gangen.

— Troppen speiler at det er med spillere som gjør målpoeng for tiden. Både hjemme og ute, fastslår Høgmo.

Det trengs også om Ungarn skal slås. De er et lag som er kjent for å slippe inn få mål.

Joshua King fikk ikke plass i troppen til dobbeltmøtet med Ungarn. Bournemouth-spissen har ikke scoret på 263 dager.

– Det ønsker jeg ikke å si noe om. Jeg bare ønsker guttene lykke til, sier en ordknapp King til NRK.

(©NTB-Egil Sæther)