Sotras proffbokser, Tim-Robin Lihaug (23), møter Jozsef Racz (20) fra Ungarn på lørdag. Racz er rangert som nummer 301 på verdensrankingen til det anerkjente nettstedet Boxrec. Lihaug befinner seg 248 plasser høyere oppe, som nummer 53 på listen.

Kampen ser veldig lite spennende ut. På papiret.

— På papiret skal dette være veldig overkommelig, men man kan ikke alltid stole på Boxrec-rangeringen. Vi har sett Racz bokse, og vi har sett hvem han har møtt. Han er en helt ok bokser, som jeg tar på blodig alvor, sier Lihaug.

Lover løft neste år

Kampen er hans 16. som proff. Ikke siden han slo en italiener i februar i fjor, for åtte kamper siden, har Lihaug møtt en bokser så langt nede på rankinglisten. At karrieren etter hvert trenger et nytt løft, etter en tid med mange kamper mot boksere i samme sjikt, er trener Ulf Johansen helt klar på.

— Ja. Og det løftet kommer neste år. Vi sikter mot 12-runders kamper mot bedre motstandere. Kanskje er Tim kommet langt nok til å gå en kamp om en kontinentaltittel, sier Johansen.

Bokseren selv er enig.

— Mer og mer kommer til å står på spill i kampene mine, og motstanderne blir bedre og bedre. Det er på tide å ta et steg til, sier Lihaug.

Det er promotorselskapet Team Sauerland som bygger karrieren hans, ved å finne motstandere de mener er passende. Johansen mener Sauerland holder verdensklasse på feltet, som han kaller «vitenskap». Han synes ikke for mange av Lihaugs kamper går mot svake boksere.

— Tim bygges opp på en god måte. Han går noen harde kamper, men kan ikke bare gjøre det. Det er heller ikke slik at kampene som er ment å være litt lettere, alltid blir det. Som fersk proffbokser går man opp og ned i motstandernivå, og sånn skal det være til du får en tittel. Da blir man jo utfordret, sier Johansen.

Svensk ekspert: «Holde i gang-kamp»

På boksespråket kalles det å finne passende motstandere for «matchmaking». En av Skandinavias mest anerkjente bokseeksperter, svenske Olof Johansson, har god kjennskap til Lihaug. Johansson synes karriereutviklingen til bergenseren har vært fornuftig så langt.

— Kampen som kommer nå virker først og fremst å være for å holde ham i gang, men han vil sikkert få en ganske tøff utfordring snart. Jeg tror Team Sauerland har store planer for Lihaug, faktisk, sier mannen som ofte blir omtalt som Sveriges fremste bokseekspert.

Han synes ikke den kommende kampen mot Racz er spesielt problematisk, men mener Lihaug kjapt er nødt å gå opp et nivå.

— Sånn må det bli. Den neste kampen kan bli tøffere, så blir det mye hardere om tre-fire kamper. Da får vi se hvordan han takler det, etter veldig fin fremgang det siste drøye året, sier Johansson.

Han opplever Lihaug som en sterk bokser med god teknikk.

— Det finnes mye potensial i ham, så får vi se hvor langt det rekker.